Salata de valeriană, o gustare sănătoasă și rapidă

Iulia Mirică

Mămicile care sunt pe grabă, dar își doresc să prepare o gustare sănătoasă și rapidă, pot încerca această salată de valeriană. Deși cunoscută sub un nume greșit, acela de valeriană, această salată verde se numește de fapt Valerianella Locusta.

Mai este cunoscută și sub numele de salată de porumb, salata mielului și multe alte denumiri, depinzând de zonele în care se regăsește. Însă proprietățile sale rămân aceleași. Salata Valerianella Locusta este caracterizată prin frunze mici, rotunde, și crește în tufe mici. Este foarte fragedă și are un gust distinctiv. În mod tradițional, în bucătăria italienească, valeriana este consumată crudă, ca o salată. Proaspătă și răcoritoare, este o alegere populară în timpul verii, pentru feluritele preparate cu roșii, brânză, feta, carne de vită uscată, ouă fierte, porumb, ton, măsline, precum și portocale și mandarine. La fel de apreciată este însă și în anotimpul rece. V-am pregătit varianta cea mai simplă a acestei salate, pașii pe care trebuie să-i urmați fiind foarte ușori. În principiu, trebuie să spălați legumele și să tăiați mai mărunt ingredientele.

Ingrediente pentru salată de valeriană:

45 grame de frunze de valeriană
180 grame de roșii cherry
90 grame de brânză tare
45 grame de muguri de pin
ulei de măsline extra-virgin
sare de mare

2 pași pentru a prepara salată de valeriană:

1. Frunzele de valeriană se pun într-o strecurătoare și se spală bine sub un jet de apă rece. Se lasă să se usuce, după care se pun pe un prosop de hârtie, pentru a elimina și restul apei rămase.

2. Roșiile cherry se spală bine și se taie în sferturi. Brânza, de orice tip doriți să folosiți, se taie în felii foarte subțiri. Se adaugă acestea alături de restul ingredientelor într-un bol și se stropesc cu ulei de măsline extra-virgin. Se condimentează cu sare de mare, după gust, iar dacă doriți puteți adăuga și puțină zeamă proaspătă de lămâie.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa