5 idei de pachet pentru școală

Ramona Dinescu

Sandwich-ul pentru școală cred că este una din marile probleme ale mamelor de elevi. Cum e „nu mai știu ce să mai gătesc”, la fel e și „ce să-i mai pun copilului la pachet?”.

În primele săptămâni de școală ale copilului meu, recunosc că eram mai dată peste cap decât el. Programul extrem de matinal și faptul că trebuia să-i pregătesc zilnic pachețelul pentru școală îmi dădeau mari bătăi de cap.

Idei de sandwich-uri am o mulțime, mai ales de sandwich-uri sănătoase, însă copilul meu nu le mănâncă. Am făcut atâtea combinații și am încercat atâte variante încât am obosit, mai ales că rezultatul era pachețelul aproape intact cu care se întorcea copilul de la școală. Și pentru că e păcat să se risipească aceste idei, m-am gândit să vi le împărtășesc vouă, poate cineva le va pune în practică și unii copii vor fi câștigați, având parte de gustări sănătoase.

Iată cinci idei delicioase și sănătoase de sandwich-uri:

Sandwich cu omletă și avocado

Acesta este o gustare cât se poate de simplă și de ușor de făcut. Omleta trebuie făcută într-o tigaie antiaderentă, fără ulei, căci apoi, când va fi pusă între feliile de pâine sau în chiflă, uleiul din ea se va îmbiba și va fi grețos. În omletă mai poți pune brânză și ardei gras. Sandwich-ul se va asezona cu felii subțiri de avocado.

Sandwich cu ton și salată

Acesta cred că este preferatul meu. Se folosește ton din conservă, așezat pe o felie de pâine unsă cu unt, stropit cu foarte puțină zeamă de lămâie și asezonat cu o frunză proaspătă și crocantă de salată. Mie îmi mai place și cu felii de castraveți sau chiar ardei capia.

Sandwich cu somon și cremă de brânză

Crema de brânză poate nu este cea mai sănătoasă variantă, însă dacă te uiți cu atenție pe ambalaj, poți alege una bio, destul de aproape de ceea ce înseamnă sănătos. Ungi pâinea cu cremă de brânză și așezi pe deasupra felii subțiri de file de somon afumat. Mie, personal mi se pare și mai bun dacă stropesc somonul cu puțină zeamă de lămâie care îi dă un aer proaspăt, sau mai adaug câteva felii de măsline.

Sandwich cu friptură

Mi se pare excelentă ideea de a înlocui mezelurile cu friptura

Ca să nu-i facem copilului sandwich cu șuncă sau salam, putem coace o dată la câteva zile o friptură din care să tăiem fâșii subțiri pe care să le așezăm între feliile de pâine. Mi se pare o combinație excelentă alături de frunze de salată sau de castraveți murați tăiați rondele subțiri.

Clătită sărată

Acesta nu e chiar un sandwich, dar e o idee excelentă pentru pachețelul de școală al copilului. Sincer, am văzut-o la colegii de clasă ai copilului meu, dar nu am avut cu cine să o implementez, căci băiețelul meu nu vrea să audă de clătită umplută cu altceva în afară de dulceață și ar fi în stare să-mi promită orice pentru un strop de ciocolată înăuntru.

O clătită poate fi unsă cu puțină cremă de brânză și umplută cu legume tocate. Sau poate fi umplută cu cașcaval ras, bucățele de șuncă și legume, sau orice altceva. Imaginația aici nu are limite.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa