Somon la cuptor cu piure de broccoli, un preparat sănătos și delicios

Somon la cuptor cu piure de broccoli este un preparat excelent la vârsta diversificării și poate fi servit copiilor de 9-12 luni, dar și după!
Somon la cuptor cu piure de broccoli
Timp de preparare
Pregătire:
Gătire:

Somon la cuptor cu piure de broccoli este un fel de mâncare sănătos și gustos pentru copiii care au trecut de 9 luni, dar și mult timp după această vârstă. Se prepară destul de repede, fiind gata în maxim jumătate de oră și este plin de substanțe nutritive pentru micii consumatori. 

De ce e bun broccoli

Broccoli are un conținut bogat de vitamina C și este o sursă importantă de fibre solubile. Acest lucru îl transformă într-un ingredient perfect pentru mâncărurile de copii. Această legumă nu ar trebui introdusă în diversificarea alimentației bebelușilor printre primele, deoarece poate provoca balonare. Vârsta propusă pentru introducerea broccoliului în alimentația copiilor este de 8-10 luni.

În afară de conținutul de vitamina C, broccoli este și o sursă de vitamina A și beta-caroten. Acestea sunt esențiale pentru dezvoltarea vederii pentru copiii voștri. Alte elemente nutritive, precum fosforul, complexul de vitamine B din compoziția sa sunt perfecte pentru dezvoltarea vederii.

Prezența fibrelor dietetice transformă broccoli într-o legumă importantă pentru organism cu proprietăți laxative naturale. Fibrele dietetice din broccoli acționează ca un agent de spălare, prin absorbția umezelii și curățarea impurităților din sistemul digestiv al copilului.

Un sfat pentru somonul la cuptor

Somonul e un peşte moale şi gras, iar asta însemnă că poate fi gătit a temperaturi înalte fără să vă temeţi că se va usca. Totuşi, timpul de gătire este destul de scurt.

La 220° Celsius durează aproximativ 20 de minute să fie gata, dacă nu are mai mult de 3 cm grosime. Îl poți unge cu puţin ulei de măsline, sare şi piper şi orice fel de ierburi aromatice, felii de lămâie pentru a-i da un plus de aromă. Această metodă de preparare este potrivită atât pentru fileuri, cât şi pentru bucăţile pregătite pentru friptură.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Ingrediente

somon 200 g
broccoli un buchețel
morcov 1 buc
dovlecel 1 buc
pătrunjel verde tocat o linguriță
cimbru proaspăt câteva frunzulițe
busuioc proaspăt câteva frunzulițe
ienibahar 3-4 boabe

Pași preparare

Pregătirea somonului

Se spală bine bucata de somon (200 g) și se pune pe o tavă de cuptor pe care s-a așezat înainte o hârtie de copt și o fâșie de folie de aluminiu. Deasupra somonului și dedesuptul său se pun ierburile aromatice din lista de ingrediente, dar și câteva boabe de ienibahar. Se împachetează somonul în cele două straturi (hârtia de copt și folia de aluminiu) și se introduce în cuptorul îlcălzit în prealabil la 180 de grade, timp de 15-20 de minute.

Piureul de broccoli

Se curăță atent legumele, iar dovlecelului i se scot cu grijă semințele. Morcovul, broccoli dovlecelul se toacă în bucăți foarte mici pentru a reduce timpul de fierbere. Legumele se prepară termic la aburi, iar primul care se scoate este broccoli, deoarece are un timp de fierbere mai redus.
După fierbere legumele se pasează cu un blender.

Cum ți s-a părut rețeta?

Click on a star to rate it!

Rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Te-ar mai putea interesa