Cum se fierbe corect broccoli

Iulia Mirică

Rețetă de broccoli fiert

Există multe modalități de a găti broccoliul, dar dacă doriți să beneficiați de cele mai multe substanțe nutritive din acesta, cel mai bine este să-l fierbeți în apă sau la aburi pentru câteva minute, menținându-l verde și ușor crocant. Amintiți-vă și de faptul că tulpina este la fel de sănătoasă precum buchețelele de broccoli, așa că nu o aruncați – tăiați-o și adăugați-o în oală! De asemenea, după ce fierbeți această legumă verde, puteți să îi dați un gust mai aromat lăsând-o maxim un minut într-o tigaie cu puțin unt. Iată cât de ușor puteți beneficia de proprietățile broccoliului, având nevoie de puține ingrediente, pe care le puteți găsi oriunde!

Ingrediente pentru broccoli fiert:

sare de mare
piper negru proaspăt măcinat
1 broccoli
1 cubuleț de unt nesărat

4 pași pentru a prepara broccoli fiert:

1. Se umple o tigaie mare cu apă, se adaugă un vârf de cuțit de sare și se aduce la punctul de fierbere, la foc mare. Între timp, pe un tocător, se taie buchețelele de broccoli, după care se mărunțesc astfel încât să fie cât pentru o înghițitură. Se clătesc bine sub un jet de apă rece.

2. Tulpina se taie în jumătate, după care se feliază subșire. În momentul în care începe să fiarbă apa, utilizați o lingură cu fante pentru a coborâ broccoliul în apă.

3. Se lasă la gătit pentru aproximativ 3-4 minute sau până se înmoaie – ar trebui să puteți introduce vârful unui cuțit cu ușurință în floretele de broccoli.

4. Se scurg deasupra chiuvetei cu ajutorul unei strecurători, după care se lasă să iasă aburul pentru aproximativ un minut. Se adaugă înapoi în tigaie, apoi se presară cu puțin piper negru proaspăt măcinat și sare. Se adaugă untul și se amestecă bine, pentru a fi acoperit toate buchețelele, se scot într-un castron și se servesc.

Te-ar mai putea interesa