Brioșe fără gluten cu legume, o rețetă rapidă și sănătoasă

Prepararea acestor brioșe fără gluten cu legume nu ar trebui să dureze mai mult de 30-40 de minute, în funcție de îndemnânarea fiecăruia.
Brioșe fără gluten cu legume
Timp de preparare
Pregătire:
Gătire:
Porții
Vârsta recomandată
de la 12 luni
Calorii
90 kcal/porție

Prepararea acestor brioșe fără gluten cu legume nu ar trebui să dureze mai mult de 30-40 de minute, în funcție de îndemnânarea fiecăruia. De asemenea, dacă nu găsiți făină de orez în magazin sau vreți să o preparați în casă poate dura ceva mai mult. Oricum, rețeta de brioșe fără gluten cu legume este ușor de făcut și va fi pe placul întregii familii.

Copiii o vor adora. Pot fi servite la micul dejun sau ca gustare. De asemenea, sunt ideale la drum pentru că se păstrează foarte bine, păstrându-și frăgezimea pentru o perioadă destul de lungă de timp. O porție are doar 90 de calorii așa că și mamele le pot consuma liniștite. Nici grăsimi nu conțin prea multe, doar 1g.

Ce mănâncă un copil cu intoleranță la gluten?

Această intoleranţă se poate declanşa odată cu diversificarea alimentaţiei, între 4 şi 6 luni, după introducerea făinoaselor sau a unui aliment care conţine unul din cele patru tipuri de cereale. Primele simptome pot apărea şi după 6 luni de la adăugarea glutenului, adesea, chiar mulţi ani mai târziu.

Pierderea poftei de mâncare, scăderi în greutate, stomacul balonat şi diareea sunt simptomele acestei intoleranţe. Deseori, bebeluşul tău poate deveni trist şi apatic.

Dacă medicul a diagnosticat o intoleranţă, dar numai în acest caz, iată regimul ce trebuie urmat. Elimină toate alimentele pe bază de gluten pe care le savura copilul tău. Există o mulţime de făinoase fără gluten! Oferă-i, în schimb, alimente sănătoase, precum carne uşoară, peşte, legume, fructe.

Dintre cereale, alege între orez, hrişcă, porumb, mei. În plus, din ce în ce mai multe alimente fără gluten se găsesc acum în comerţ. Acestea îi vor permite copilului tău să mănânce pâine, prăjituri, paste sau brioșe fără gluten cu legume!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Ingrediente

dovlecel zucchini mediu 1 buc
morcov mediu 1 buc
cartof dulce mic 1 buc
praf de copt fără gluten 1, 5 lingurițe
sare 1 linguriță
făină de orez 200 g (o cană)
ouă 2 buc
piure de mere 1/2 ceașcă
miere 1 linguriță

Pași preparare

Alegerea și pregătirea legumelor

Se aleg legume proaspete, de preferință de proveniență bio. Legumele se spală bine și se dau prin răzătoarea medie.

Cum se face piureul de mere necesar

Pentru piureul de mere aveți nevoie de un măr, răzătură de lămâie, zeamă de lămâie după gust, un praf de scorțișoară, 1 linguriță de zahăr brun, un praf de sare, o cană de apă. Merele se curăță de coajă. Puteți folosi orice fel de măr doriți, în funcție de preferințe. Toate ingredientele se pun într-o crăticioară la fiert și se lasă până când mărul se înmoie. Se stinge focul. Se scurge apa astfel încât să rămână suficientă pentru un piure cu o consistență potrivită nevoilor dvs.

Prepararea compoziției

Se preîncălzește cuptorul la 180⁰C. Într-un bol de dimensiuni mai mare se combină toate ingredientele. Se amestecă cu o spatulă până când compoziția se omogenizează.

Coacerea

Într-o tavă pentru brioșe se pun chesele (hârtiuțele speciale pentru brioșe). În fiecare se pune câte o lingură de compoziție. Dacă vă este greu vă puteți ajuta de două linguri pentru această operațiune. Tava se pune la cuptor pentru 20-25 de minute sau până când brioșele devin aurii.

Cum ți s-a părut rețeta?

Click on a star to rate it!

Rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Te-ar mai putea interesa