Plăcintă cu spanac, rețeta originală chiar din Grecia

Plăcinta cu spanac poate fi servită atât ca gustare, cât și ca fel de mâncare la o cină sănătoasă în familie. Indiferent de moment, va fi o mâncare...eveniment!
plăcintă cu spanac
Timp de preparare
Pregătire:
Gătire:
Vârsta recomandată
de la 10 luni

Această plăcintă cu spanac este un tip de mâncare grecească, al cărui timp de preparare este de 25 de minute, iar cel de gătire de aproape 2 ore. Puteți prepara această rețetă, fără partea finală de introdus în cuptor, după care congela și consuma chiar și după 3 luni. Este o rețetă ușoară, iar dacă renunțați la parmezan, se poate transforma și într-o rețetă vegetariană. Iată ce pași trebuie să urmezi pentru un deliciu culinar sănătos, care poate fi preparat ca o gustare sau chiar ca o cină mai ușoară!

Cine n-a auzit de Popay Marinarul şi de spanacul său fermecat? Ce-ai zice dacă şi copilul tău se va umple de energie dintr-o singură porție de plăcintă cu spanac? Îți recomandăm să nu faci plăcinta cu foi congelate, din comerț, ci să le prepari după rețeta noastră: 1 kilogram de făină, o ceașcă de apă caldă și un ade ulei. Frămânți bine până obții o cocă ușor de întins!

De ce e bun spanacul:

  • Conţine magneziu şi ajută la prevenirea diabetului.
  • Sucul de spanac este un bun remediu pentru constipaţie.
  • Oferă organismului săruri minerale, oligoelemente şi vitamine.
  • Este un bun întăritor al sistemului imunitar.
  • Principalii constituenţi ai spanacului sunt: săruri minerale din belsug (sodiu, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, sulf, mangan, zinc, cupru, iod, fier), vitamine (A, B1, B2, B12, PP, C, acid folic), clorofila, aminoacizi (arginina, lizina), lipide, protide, glucide, mucilagii.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Ingrediente

ulei de măsline 200 ml
cepe medii tocate 4 buc.
căței de usturoi zdrobiți 6 buc.
sare grunjoasă un praf
piper negru proaspăt măcinat un praf
spanac (proapsăt sau decongelat) 1,7 kg
brânză feta mărunțită 450 g
parmezan proaspăt ras 1/2 cană
pesmet 1/2 cană
mărar uscat 2 lingurițe
ouă 8, mari, bătute ușor
făină 1 kg
apă caldă o ceașcă
ulei de floarea soarelui o ceașcă

Pași preparare

Cum se prepară umplutura

Pentru a face umplutura, se adaugă 2 linguri de ulei într-o tigaie mare, la foc mediu-mare. Se adaugă ceapa și se gătește, amestecându-se ocazional, până devine translucidă, între 3 și 5 minute. Se adaugă usturoiul și 2 lingurițe de sare și se lasă până când se frăgezește acesta, 1-2 minute.

Definitivarea gustului

Se transferă amesecul într-un castron mare, se amestecă spanacul, brânza feta, parmezanul, pesmetul, mărarul, 2 lingurițe de sare și 1/2 linguriță de piper. Se adaugă și ouăle și se bate compoziția până când devine omogenă.

Cum faci foile

Se pune făina într-un castron, se face o gaură în mijloc în care se pune apa caldă și uleiul. Se frământă bine, până ce se obține o cocă moale, ce se poate întinde foarte subțire.

Coacerea plăcintei

Se împarte amestecul în 2 tăvi sau farfurii adânci și se apasă ferm pentru a-l aplatiza. Se așează în tavă o foaie și un stat de compoziție, până de pun 3 foi. Se preîncălzește cuptorul la 190 grade Celsius și se lasă plăcinta la cuptor până când se rumenește, pentru 30 de minute sau aproximativ 1 oră și 15 minute, dacă ați congelat-o în prealabil.

Cum ți s-a părut rețeta?

Click on a star to rate it!

Rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Te-ar mai putea interesa