Această plăcintă cu spanac este un tip de mâncare grecească, al cărui timp de preparare este de 25 de minute, iar cel de gătire de aproape 2 ore. Puteți prepara această rețetă, fără partea finală de introdus în cuptor, după care congela și consuma chiar și după 3 luni. Este o rețetă ușoară, iar dacă renunțați la parmezan, se poate transforma și într-o rețetă vegetariană. Iată ce pași trebuie să urmezi pentru un deliciu culinar sănătos, care poate fi preparat ca o gustare sau chiar ca o cină mai ușoară!
Cine n-a auzit de Popay Marinarul şi de spanacul său fermecat? Ce-ai zice dacă şi copilul tău se va umple de energie dintr-o singură porție de plăcintă cu spanac? Îți recomandăm să nu faci plăcinta cu foi congelate, din comerț, ci să le prepari după rețeta noastră: 1 kilogram de făină, o ceașcă de apă caldă și un ade ulei. Frămânți bine până obții o cocă ușor de întins!
De ce e bun spanacul:
- Conţine magneziu şi ajută la prevenirea diabetului.
- Sucul de spanac este un bun remediu pentru constipaţie.
- Oferă organismului săruri minerale, oligoelemente şi vitamine.
- Este un bun întăritor al sistemului imunitar.
- Principalii constituenţi ai spanacului sunt: săruri minerale din belsug (sodiu, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, sulf, mangan, zinc, cupru, iod, fier), vitamine (A, B1, B2, B12, PP, C, acid folic), clorofila, aminoacizi (arginina, lizina), lipide, protide, glucide, mucilagii.
Îți recomandăm să te uiți și la acest video
Ingrediente
Pași preparare
Pentru a face umplutura, se adaugă 2 linguri de ulei într-o tigaie mare, la foc mediu-mare. Se adaugă ceapa și se gătește, amestecându-se ocazional, până devine translucidă, între 3 și 5 minute. Se adaugă usturoiul și 2 lingurițe de sare și se lasă până când se frăgezește acesta, 1-2 minute.
Se transferă amesecul într-un castron mare, se amestecă spanacul, brânza feta, parmezanul, pesmetul, mărarul, 2 lingurițe de sare și 1/2 linguriță de piper. Se adaugă și ouăle și se bate compoziția până când devine omogenă.
Se pune făina într-un castron, se face o gaură în mijloc în care se pune apa caldă și uleiul. Se frământă bine, până ce se obține o cocă moale, ce se poate întinde foarte subțire.
Se împarte amestecul în 2 tăvi sau farfurii adânci și se apasă ferm pentru a-l aplatiza. Se așează în tavă o foaie și un stat de compoziție, până de pun 3 foi. Se preîncălzește cuptorul la 190 grade Celsius și se lasă plăcinta la cuptor până când se rumenește, pentru 30 de minute sau aproximativ 1 oră și 15 minute, dacă ați congelat-o în prealabil.