Pentru micul dejun aceste brioșe fără gluten cu spanac și parmezan pot fi soluția rapidă, delicioasă și sănătoasă. Știm că dimineața ai timpul comprimat, dar aceste rețetă se prepară foarte repede, fără să faceți mare deranj prin bucătărie. Combinația de brânzeturi cu spanac este una clasică, dar sub formă de brioșă va fi pe placul copiilor. Pot fi luate și la pachet la birou sau pot fi o gustare sățioasă într-o excursie.
Ingrediente
340 g spanac
100 g brânză ricotta sau cottage cheese degresată
100 parmezan ras (plus 50 g pentru presărat deasupra)
2 ouă mari
1 cățel de usturoi
Un praf de sare
Un praf de piper negru proaspăt măcinat
4 pași pentru a prepara brioșe fără gluten cu spanac și parmezan
1 Se preîncălzește cuptorul la 200°C.
2 Spanacul se spală bine cu jet de apă rece, frunză cu frunză pentru a nu rămâne nisip sau alte reziduri. Se rup codițele mai lungi. Se toacă mărunt. Se pune într-un bol de mărime medie. Se adaugă ricotta sau cottage cheese, după caz. Ouăle se bat într-un vas, apoi se toarnă peste compoziția de spanac și brânză. Se adaugă parmezanul, usturoiul tocat mărunt, sarea și piperul. Se amestecă ușor cu ajutorul unei spatule suficient cât se omogenizeze bine toate ingredientele.
3 Se ung cu ulei sau unt 8 forme pentru brioșe. Se pune compoziția în fiecare dintre ele. Vor fi pline până la refuz. Nu trebuie să vă temeți că vor da pe-afară la copt, pentru că nu vor crește.
4 Formele se pun pe o tavă și se dau la cuptor pentru 20 de minute. Se scot când sunt gata și se mai lasă 5 minute să se răcească puțin. Marginile se depărtează cu un cuțit ca să fie mai ușor de scos din formă și să nu se rupă. Se scot din formă și se presară cu parmezan. Se servesc cât sunt călduțe.
Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.
Te-ar putea interesa și:
Cupe cu ouă fără lactoză pentru mic dejun
Clătite fără gluten – pentru copii alergici
Supă cremă de broccoli fără lactoză