Ciulama de pui. Rețeta economică pentru mămicile chibzuite

Ciulama de pui
Timp de preparare
Pregătire:
Gătire:
Porții
Vârsta recomandată
de la 24 luni

Mămicile sunt mereu în căutarea unor preparate pe placul celor mici, dar care să fie și sănătoase. Câteodată, își doresc un prânz pentru copiii lor, care se pregătește fără prea multe bătăi de cap, așa că ne-am gândit la această rețetă delicioasă de ciulama de pui. Putând fi servită celor mici începând cu vârsta de 2 ani, această rețetă de ciulama de pui este accesibilă oricui datorită prețului, precum și gradului redus de dificultate. 

Proteinele furnizează organismului materialul indispensabil creşterii. Iar cele mai valoroase provin din produse de origine animală. Sigur, există şi anumite vegetale (soia, fasolea, mazărea, făina de grâu sau porumb, ciupercile, unele fructe) bogate în proteine, dar acestea nu conţin toţi aminoacizii necesari unei bune dezvoltări. De aceea, este important să-i oferi copilului o alimentaţie echilibrată, din care să nu lipsească lactatele, ouăle şi carnea.

Sfaturi utile:

  • În plus, pentru fiecare gram de substanţă proteică metabolizată, corpul său are nevoie şi de substanţe minerale. Tot carnea,  îi oferă şi fierul atât de preţios.
  • Peştele sau carnea pe care urmează să i le prepari trebuie să fie lipsite de grăsime şi, de preferinţă, fără oase. Dacă nu, va trebui să îndepărtezi cu mare grijă şi migală pieliţele, zgârciurile şi oasele, până când vei obţine o bucăţică de cărniţă slabă şi fără „denivelări”.
  • Fierul conţinut în carne (3-5 mg la 100 de grame) se absoarbe cel mai uşor, circa 20-22 %, procent ce poate fi mărit când cărniţa este asociată cu puţină vitamina C (din piureul de cartofi, salată de roşii, suc de portocale, salată verde, etc.).

Gata în aproximativ o oră, această rețetă de ciulama de pui vine cu un aport ideal de proteine, un nutrient vital pentru creșterea și dezvoltarea copiilor.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Ingrediente

piept de pui 2 buc
ceapă 1 buc
morcovi 2 buc
rădăcină de pătrunjel 1 buc
făină 2 linguri
unt 1 lingură
lapte 100 ml

Pași preparare

Pregătirea ingredientelor

Pentru a prepara o ciulama delicioasă de pui este de preferat se folosească 2 căni de supă de pui. Se spală și se taie bucăți mici puiul. Ceapa, rădăcina de pătrunjel și morcovul se fierb în apă, în carese adaugă puțină sare și bucățile de pui. Între timp, se dizolvă făina în aproximativ jumătate de cană cu apă rece.

Omogenizarea ciulamalei

După ce se fierbe puiul, se topește untul într-o tigaie mai mare. Peste, se adaugă cana în care s-a amestecat făina cu apă. Se amestecă în continuu, se adaugă laptele și cele două căni cu supă de pui. Se mixează iar, până compoziția devine omogenă și se lasă să capete o consistență ca a smântânii, la foc mic.

Când se pune carnea

Spre final se adaugă bucățile de piept de pui tăiate mărunt și se amestecă preparatul pe foc mic timp de 2-3 minute.

Extra sfat

Dacă se dorește și o porție pentru adulți, nu doar un prânz ușor pentru cei mici, se pot adăuga separat și câteva ciuperci champignon curățate și feliate, preferabil proaspete, în ultima etapă a procesului de gătit. Ciupercile proaspete, pot fi înlocuite de o conservă de ciuperci.

Cum ți s-a părut rețeta?

Click on a star to rate it!

Rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Te-ar mai putea interesa