Aceste chiftele de broccoli reprezintă modalitatea perfectă de a obține cantitatea recomandată de vitamina K și de vitamina C pe zi. Broccoliul este un super aliment și o sursă importantă de acid folic, fibre. Dacă celor mici nu le place gustul de broccoli, această rețetă i-ar putea face să se răzgândească.
Chiftelele se pot servi simple, ca o gustare, sau chiar și cu un dressing de iaurt. Puteți introduce chiftelele de broccoli în alimentația copiilor începând cu vârsta de 1 an.
Beneficiile broccoliului
Întărește sistemul imunitar
Broccoliul este o sursă importantă de vitamina C, ajutând la întărirea sistemului imunitar. Vitamina C este cunoscută pentru rolul vital pe care îl are în îmbunătățirea sistemului imunitar și menținerea sănătății copilului și a rezistenței la diferite boli.
Esențial pentru vedere
În afară de conținutul de vitamina C, broccoliul este și o sursă de vitamina A și beta-caroten. Acestea sunt esențiale pentru dezvoltarea vederii pentru copiii voștri. Alte elemente nutritive, precum fosforul, complexul de vitamine B din compoziția sa sunt perfecte pentru dezvoltarea vederii.
Luptă împotriva anemiei
Anemia este o afecțiune în cadrul căreia sângele nu are cantitatea necesară de hemoglobină. Hemoglobina este esențială pentru susținerea moleculelor de oxigen și transportarea lor la fiecare organ din corp. Fierul este un element important prezent în hemoglobină, iar lipsa acestuia poate rezulta în anemie. Consumul regulat cu broccoli reduce șansele ca cei mici să aibă anemie, datorită conținutului bogat de fier.
Îți recomandăm să te uiți și la acest video
Ingrediente
Pași preparare
Se rup câteva buchețele de broccoli, se spală bine sub un jet puternic de apă rece și se fierb într-o oală cu apă. Pentru a-și păstra proprietățile nutritive, broccoliul trebuie lăsat doar 2-3 minute la fiert, din momentul în care apa dă în clocot. Se lasă puțin la răcit și se toacă mărunt.
Buchețelele de broccoli se adaugă împreună cu ouăle, sarea, firimiturile de pâine sau pesmet și parmezanul proaspă ras într-un procesor de alimente sau un blender și se pasează, până când obținem o compoziție fină, omogenă. Cu ajutorul unei linguri, se formează chiftelele de broccoli.
Pentru a evita prăjirea chiftelelor în ulei, se preîncălzește cuptorul la 190°C, se pune o foaie de copt într-o tavă și se stropește puțin cu ulei. Se așază chiftelele de broccoli în tavă și se dau la cuptor pentru aproximativ 25 de minute în total. După primele 15 minute, trebuie să le întoarcem pe partea cealaltă.