Brioșe fără gluten cu spanac și parmezan, o rețetă ideală la micul dejun

Înainte de prepararea compoziției, se preîncălzește cuptorul la 200°C, pentru a fi pregătit pentru coacerea optimă a brioșelor fără gluten cu spanac și parmezan.
Brioșe fără gluten cu spanac și parmezan
Timp de preparare
Pregătire:
Gătire:
Porții

Pentru micul dejun aceste brioșe fără gluten cu spanac și parmezan pot fi soluția rapidă, delicioasă și sănătoasă. Știm că dimineața ai timpul comprimat, dar aceste rețetă se prepară foarte repede, fără să faceți mare deranj prin bucătărie. Combinația de brânzeturi cu spanac este una clasică, dar sub formă de brioșă va fi pe placul copiilor. Pot fi luate și la pachet la birou sau pot fi o gustare sățioasă într-o excursie.

De ce e bun spanacul:

  • Conţine magneziu şi ajută la prevenirea diabetului.
  • Sucul de spanac este un bun remediu pentru constipaţie.
  • Oferă organismului săruri minerale, oligoelemente şi vitamine.
  • Este un bun întăritor al sistemului imunitar.
  • Principalii constituenţi ai spanacului sunt: săruri minerale din belsug (sodiu, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, sulf, mangan, zinc, cupru, iod, fier), vitamine (A, B1, B2, B12, PP, C, acid folic), clorofila, aminoacizi (arginina, lizina), lipide, protide, glucide, mucilagii.

Dieteticienii spun că este important ca alimentaţia copilului să fie cât mai echilibrată, pentru ca el să primească maximum de substanţe nutritive. Mai mult chiar, anumite combinaţii sporesc valoarea nutritivă a unui aliment sau a altuia. Dacă gătești brioșe fără gluten cu spanac și parmezan vei un plus de energie pentru copilul tău!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Ingrediente

spanac 340 g
brânză ricotta sau cottage cheese degresată 100 g
parmezan ras 150 g (din care 50 g pentru presărat deasupra)
ouă mari 2 buc.
cățel de usturoi 1 buc
sare un praf
piper negru proaspăt măcinat un praf

Pași preparare

Cum se pregătește spanacul

Spanacul se spală bine cu jet de apă rece, frunză cu frunză pentru a nu rămâne nisip sau alte reziduri. Se rup codițele mai lungi. Se toacă mărunt. Se pune într-un bol de mărime medie.

Ordinea ingredientelor

Se adaugă ricotta sau cottage cheese, după caz. Ouăle se bat într-un vas, apoi se toarnă peste compoziția de spanac și brânză. Se adaugă parmezanul, usturoiul tocat mărunt, sarea și piperul. Se amestecă ușor cu ajutorul unei spatule suficient cât se omogenizeze bine toate ingredientele.

Umplerea formelor

Se ung cu ulei sau unt 8 forme pentru brioșe. Se pune compoziția în fiecare dintre ele. Vor fi pline până la refuz. Nu trebuie să vă temeți că vor da pe-afară la copt, pentru că nu vor crește.
Brioșele se pot orna cu semințe diverse.

Coacerea și servirea

Formele se pun pe o tavă și se dau la cuptor pentru 20 de minute. Se scot când sunt gata și se mai lasă 5 minute să se răcească puțin. Marginile se depărtează cu un cuțit ca să fie mai ușor de scos din formă și să nu se rupă. Se scot din formă și se presară cu parmezan. Se servesc cât sunt călduțe.

Cum ți s-a părut rețeta?

Click on a star to rate it!

Rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Te-ar mai putea interesa