Supă de pui cu pătrunjel, o adevărată porție de sănătate

Chiar dacă supa de pui cu pătrunjel se poate servi înainte de 1 an, ea poate face parte din meniul copilului tău chiar și la vârsta școlară!
supă de pui cu pătrunjel
Timp de preparare
Pregătire:
Gătire:
Porții
Vârsta recomandată
de la 8 luni

Această supă de pui cu pătrunjel  este delicioasă şi poate fi inclusă în alimentația copiilor care au început diversificarea. Atât pătrunjelul, cât şi carnea de pui putând fi folosite în diversificarea alimentației începând cu vârsta de 6 luni. Dacă există mai multe ingrediente conținute pe care nu le-au mai încercat până acum și vrei să le utilizezi în supă, ideal este să le testezi înainte cu ajutorul regulei de 4 zile, pentru a observa dacă cei mici sunt alergici la ceva.

De ce e bun pătrunjelul

Acest modest condiment este extraordinar de bogat în elemente prețioase. 100 g de pătrunjel conțin:

  • vitamina C – 100-200 mg (lămâia conține 100 mg);
  • provitamina A – 60 mg (morcovul conține 2-14 mg);
  • calciu – 240 mg;
  • fier – 19,2 mg.

Este un excelent antiseptic al sângelui și al intestinului și previne cancerul (potrivit anumitor studii). Prin calciul pe care-l conține, este un bun echilibrant și, în consecință, foarte indicat în cazurile de rahitism sau tuberculoza. Pătrunjelul este de asemenea și un factor antianemic, prin fierul pe care-l conține; bun remediu în afecțiunile oculare, prin aportul de provitamina A.

De ce e bună carnea

La vremea diversificării alimentaţiei, dar și după această etapă, carnea nu trebuie privită doar ca un „munte de fier”! Ea mai are şi alte calităţi! Proteinele din carne, de cea mai bună calitate, furnizează aminoacizi esenţiali, care nu pot fi sintetizaţi de organism şi care trebuie luaţi din alimentaţie.

Pe lângă fier, carnea conţine şi multe alte minerale foarte importante pentru dezvoltarea armonioasă a copilului: fosfor, zinc, magneziu, seleniu. Şi vitamine se găsesc în carne, mai ales grupul B-urilor şi cu precădere B12. Iată de ce o supă de pui cu pătrunjel e o adevărată porție de sănătate!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Ingrediente

piept de pui 1 buc
ceapă 1/2 buc
morcovi 2 buc
păstârnac 1/4 buc
țelină 1/4 buc
rădăcină de pătrunjel 1/4 buc
pătrunjel 1/4 legătură
cartofi 1 buc

Pași preparare

Fierberea cărnii și pregătirea legumelor

Puiul se spală și se pune la fiert într-o oală cu apă. Separat, se spală legumele, se curăță de coajă și se toacă mărunt. Morcovul și celelalte rădăcinoase pot fi chiar date prin răzătoare, dacă vreţi să micșoraţi bucățile.

Prepararea termică a legumelor

Se adaugă legumele tăiate mărunt într-o oală cu apă, ceapa se lasă întreagă, se dă focul la mediu și se lasă la fiert. Focul trebuie să fie potrivit.

Mărunțirea pieptului de pui

În momentul când puiul dă o dată sau de două ori în clocot, se scoate, se taie mărunt și se adaugă în oala cu legume. Copiiilor le plac bucățile mici de carne și, în plus, tocată mărunt, carnea fierbe mult mai bine.

Fierberea și aromatizarea

Se lasă aproximativ o oră cu totul la fiert, la foc mic, se curăță spuma de fiecare dată cu o paletă, iar după ce au fiert ingredientele, închideți focul și adăugați pătrunjel proaspăt tocat mărunt. Pătrunjelul poate fi înlocuit cu coriandru, fiind la fel de aromat și gustos într-o supă de pui.

Cum ți s-a părut rețeta?

Click on a star to rate it!

Rating 2.3 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

Te-ar mai putea interesa