O supă cremă de conopidă este absolut delicioasă. Poți adăuga la sfârșit crutoane simple sau cu ierburi aromate, ciuperci sălbatice trase la tigaie sau bacon crocant. Este ușor de gătit, fără prea multe ingrediente, iar costul este destul de mic. În puțin peste o oră vei avea supa cremă de conopidă în farfurie și te vei delecta cu un preparat aromat, cu o textură mătăsoasă.
Nu ocoli din alimentaţia copilului tău conopida. Va fi cucerit imediat de gustul său dulceag, cu o valoare energetică moderată, dar care-i va oferi un aport diversificat de vitamine şi minerale. Se introduce în alimentația copilului după vârsta de un an. Iată de ce nutrienți va beneficia copilul tău dacă îi gătești supă cremă de conopidă.
De ce e bună conopida:
- Este cea mai bună legumă din punctul de vedere al vitaminelor C si A, al beta-carotenului şi al celulozei.
- Conţine sulforafan, o substanţă despre care s-a descoperit că previne apariţia cancerului.
- Furnizează vitamine din complexul B (B2, B3, B6), vitaminele K si E, minerale (potasiu, calciu, magneziu), oligoelemente (fier, zinc, fluor, seleniu, cupru, bor), precum şi fibre, care stimulează tranzitul intestinal.
- 100 g de conopidă oferă 24 de calorii.
Iată ce pași trebuie să urmați pentru un prânz parfumat și hrănitor!
Citește și:
- Supă cremă de morcovi cu chimen
- Ciorbă de sfeclă roşie
- Ciorbă cu piept de curcan şi cartofi
- Supă cremă de cartofi şi gulii
- Supă cremă de linte – un prânz delicios
Îți recomandăm să te uiți și la acest video
Ingrediente
Pași preparare
Untul și jumătate din cantitatea de ulei se pun într-o cratiță mare și se lasă să se încingă. Apoi buchețelele de conopidă spălate foarte bine, cartoful și ceapa. Se lasă 3 minute, după care se acoperă cu un capac și se lasă la foc mic pentru aproximativ 10 minute, amestecând ocazional. Legumele ar trebui să se înmoaie, nu să își schimbe culoarea.
Se toarnă supa și se aduce compoziția la punctul de fierbere, după care se adaugă laptele. Se lasă să fiarbă. Se condimentează după gustul fiecăruia și se mai fierbe, timp de 10-15 minute sau până când legumele sunt moi. Se toarnă jumătate din cantitatea de smântână.
După ce au fiert, legumele se pun într-un blender și se pasează. Pentru o textură mai cremoasă, se trece piureul rezultat printr-o sită și se freacă cu o lingură de lemn pentru a se elimina bucățile care nu s-au pasat suficient. În funcție de preferințe, se mai adaugă din zeama în care au fiert legumele. Când supa crema a ajuns la consistența dorită se adaugă restul de smântână.
Ciupercile se spală bine în apă rece, după care se scurg și se lasă să se usuce. Apoi se toacă mărunt. Uleiul rămas se încinge într-o tigaie și se pun ciupercile. Se lasă 5 minute, amestecând din când în când. Se asezonează cu piper proaspăt măcinat și sare.
Supa se pune din nou pe foc și se mai lasă până ajunge la punctul de fierbere. Se mai adaugă sare dacă mai este nevoie. La final se presară arpagicul tocat mărunt. Când se servește se adaugă ciuperci după gust. Se mai poate servi cu bacon crocant sau cu crutoane simple sau cu ierburi aromatice.