Supă cremă de conopidă, un deliciu pentru prânzul în familie

O supă cremă de conopidă se poate servi și celor mari și celor mici și îi poți adăuga ciuperci, bacon crocant sau crutoane cu ierburi aromatice.
supă cremă de conopidă
Timp de preparare
Pregătire:
Gătire:
Porții
Vârsta recomandată
de la 18 luni

O supă cremă de conopidă este absolut delicioasă.  Poți adăuga la sfârșit crutoane simple sau cu ierburi aromate, ciuperci sălbatice trase la tigaie sau bacon crocant. Este ușor de gătit, fără prea multe ingrediente, iar costul este destul de mic. În puțin peste o oră vei avea supa cremă de conopidă în farfurie și te vei delecta cu un preparat aromat, cu o textură mătăsoasă.

Nu ocoli din alimentaţia copilului tău conopida. Va fi cucerit imediat de gustul său dulceag, cu o valoare energetică moderată, dar care-i va oferi un aport diversificat de vitamine şi minerale. Se introduce în alimentația copilului după vârsta de un an. Iată de ce nutrienți va beneficia copilul tău dacă îi gătești supă cremă de conopidă.

De ce e bună conopida:

  • Este cea mai bună legumă din punctul de vedere al vitaminelor C si A, al beta-carotenului şi al celulozei.
  • Conţine sulforafan, o substanţă despre care s-a descoperit că previne apariţia cancerului.
  • Furnizează vitamine din complexul B (B2, B3, B6), vitaminele K si E, minerale (potasiu, calciu, magneziu), oligoelemente (fier, zinc, fluor, seleniu, cupru, bor), precum şi fibre, care stimulează tranzitul intestinal.
  • 100 g de conopidă oferă 24 de calorii.

Iată ce pași trebuie să urmați pentru un prânz parfumat și hrănitor!

Citește și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Ingrediente

conopidă mare (tulpinile aruncate, buchețelele tocate) 1 buc
cartof mare, curățat și tăiat în bucăți mari 1 buc
ceapă medie, tocată mărunt 1 buc
unt 25 g
ulei de măsline extravirgin 4 linguri
supă de pui sau de legume 1,2 l
lapte 600 ml
smântână 30% 150 ml
ciuperci sălbatice 250 g
arpagic tocat fin 1-2 linguri

Pași preparare

Înăbușirea conopidei

Untul și jumătate din cantitatea de ulei se pun într-o cratiță mare și se lasă să se încingă. Apoi buchețelele de conopidă spălate foarte bine, cartoful și ceapa. Se lasă 3 minute, după care se acoperă cu un capac și se lasă la foc mic pentru aproximativ 10 minute, amestecând ocazional. Legumele ar trebui să se înmoaie, nu să își schimbe culoarea.

Fierberea legumelor

Se toarnă supa și se aduce compoziția la punctul de fierbere, după care se adaugă laptele. Se lasă să fiarbă. Se condimentează după gustul fiecăruia și se mai fierbe, timp de 10-15 minute sau până când legumele sunt moi. Se toarnă jumătate din cantitatea de smântână.

Blendarea și stabilirea consistenței

După ce au fiert, legumele se pun într-un blender și se pasează. Pentru o textură mai cremoasă, se trece piureul rezultat printr-o sită și se freacă cu o lingură de lemn pentru a se elimina bucățile care nu s-au pasat suficient. În funcție de preferințe, se mai adaugă din zeama în care au fiert legumele. Când supa crema a ajuns la consistența dorită se adaugă restul de smântână.

Prepararea legumelor

Ciupercile se spală bine în apă rece, după care se scurg și se lasă să se usuce. Apoi se toacă mărunt. Uleiul rămas se încinge într-o tigaie și se pun ciupercile. Se lasă 5 minute, amestecând din când în când. Se asezonează cu piper proaspăt măcinat și sare.

Potrivirea gustului și servirea

Supa se pune din nou pe foc și se mai lasă până ajunge la punctul de fierbere. Se mai adaugă sare dacă mai este nevoie. La final se presară arpagicul tocat mărunt. Când se servește se adaugă ciuperci după gust. Se mai poate servi cu bacon crocant sau cu crutoane simple sau cu ierburi aromatice.

Cum ți s-a părut rețeta?

Click on a star to rate it!

Rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Te-ar mai putea interesa