Ciorbă de sfeclă roşie

Iulia Mirică
ciorba-de-sfecla-rosie-totul-despre-mame

Sănătate într-un bol – ciorbă de sfeclă roșie

Gradul de complexitate al acestei rețete de ciorbă de sfeclă roșie este redus, având nevoie și doar de o oră jumătate pentru a avea gata un prânz delicios.

Poate fi preparată și în momentul în care mămicile și cei dragi țin post, renunțând la smântâna adăugată la servit. Iată ce pași trebuie să urmați pentru a face acest preparat în 2 timpi și 3 mișcări!

Ingrediente pentru ciorbă de sfeclă roșie:

300 grame de sfeclă roșie
200 grame de cartofi
1 ceapă
1 morcov mic
1/2 țelină
35 mililitri de ulei vegetal
300-500 mililitri de borș de casă
leuștean proaspăt

4 pași pentru a prepara ciorbă de sfeclă roșie:

1. Sfecla se curăță de coajă, se spală bine sub un jet de apă rece, după care jumătate din cantitate se taie în cuburi mici, iar cealaltă parte se dă pe răzătoare, lăsându-se la o parte. Cartofii se curăță, de asemenea, de coajă, se spală bine și se taie în bucăți mai mari, pentru a se fierbe mai rapid. Se adaugă într-o oală mare cu apă, alături de cuburile de sfeclă.

2. Legumele rămase se curăță de coajă, se spală sub un jet de apă rece și se taie în bucăți mai mari. Se adaugă și acestea în oala de ciorbă, alături de uleiul vegetal. Se dă focul la mediu – mare, se pune un capac și se lasă la fiert pentru cel puțin jumătate de oră sau până când se înmoaie toate legumele.

3. În momentul când au fiert legumele, se adaugă borșul preparat în casă sau achiziționat de la supermarket, dacă nu aveți timp să faceți. Se asezonează cu sare și piper și se mai lasă aproximativ 10 minute la fiert. În ultimele două minute pe foc, se adaugă și sfecla dată pe răzătoare, pentru a da o culoare frumoasă preparatului.

4. Ciorba de sfeclă roșie se servește cu smântână și cu ardei iuți (opțional).

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa