Supă-cremă cu carne de pui și legume. Rețetă pentru copii de la 2 ani

Supă-cremă cu carne de pui și legume
Timp de preparare
Pregătire:
Gătire:
Porții
Vârsta recomandată
de la 24 luni

Pe lângă faptul că e foarte gustoasă, supa-cremă cu carne de pui si legume e foarte hrănitoare. O vor iubi nu doar copiii, ci și adulții. Se prepată rapid, iar gustul ei nu va fi uitat prea curând de niciun membru al familiei tale!

Dacă vrei să-ţi hrăneşti sănătos copilul, e bine să-l înscrii în „gaşca iubitorilor de supă”. Înainte de toate trebuie să ştii că „zeama” îi aduce micuţului o mulţime de minerale şi vitamine, tocmai din legumele din care este preparată. Din această cauză dacă vei reuşi să-l faci să îndrăgească „verziturile” din farfurie, îi vei îmbogăţi mâncarea cu o mulţime de factori nutritivi, plus fibre vegetale, atât de utile pentru menţinerea unui tranzit normal.

Dacă supa este cu carne, ou sau smântână, îi va furniza copilului şi o cantitate importantă de proteine animale de cea mai bună calitate. Iată de ce supa-cremă cu carene de pui și legume este o alegere inspirată pentru un prânz în familie.

Proteinele furnizează organismului materialul indispensabil creşterii. Iar cele mai valoroase provin din produse de origine animală. Sigur, există şi anumite vegetale (soia, fasolea, mazărea, făina de grâu sau porumb, ciupercile, unele fructe) bogate în proteine, dar acestea nu conţin toţi aminoacizii necesari unei bune dezvoltări.

De aceea, este important să-i oferi copilului o alimentaţie echilibrată, din care să nu lipsească lactatele, ouăle şi carnea. Supa-cremă cu carne d epui și legume le cuprinde aproape pe toate!

În plus, pentru fiecare gram de substanţă proteică metabolizată, corpul său are nevoie şi de substanţe minerale. Tot carnea, mai ales cea roşie, sau ficatul îi oferă şi fierul atât de preţios.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Ingrediente

unt 30 g
ceapă mare, fin mărunțită 1 buc
morcov tăiat feliuțe 100 g
țelină tăiată feliuță 1 fir
făină 30 g
supă de supă de pui 1 l
smântână 3 lingurițe
tăiței mici 50 g
piept de pui fiert, mărunțit 75 g
arpagic tocat 1 linguriță
sare, piper după gust

Pași preparare

Înăbușirea legumelor

Se încălzește untul într-o cratiță și se călește ceapa în el timp de 2 minute. Ulterior se adaugă morcovii și țelina și se mai lasă încă 5 minute să fiarbă împreună la foc potrivit.

Îngroșarea supei de pui

Se pune făina în supa de pui și se amestecă bine, după care se aduce supa la punctul de fierbere. Se adaugă amestecul peste legume, se acoperă vasul și se lasă să se înăbușe 10 minute până se pătrund legumele. În acest timp, pastele se fierb conform instrucțiunilor.

Înglobarea tuturor ingredientelor

Se adaugă carnea de pui mărunțită, smântâna, pastele și arpagicul. Se pune totul la înăbușit timp de 3 minute, apoi se asezonează după gust. Evident, la momentul servirii se poate adăuga verdeață.

Cum ți s-a părut rețeta?

Click on a star to rate it!

Rating 1 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Te-ar mai putea interesa