Un sandvici cu somon și cremă de brânză va fi o gustare delicioasă pentru orice mofturos. Crema de brânză este foarte hrănitoare și conține multe beneficii pentru organismul uman. 30 grame de cremă de brânză conține 100 de calorii, dintre care 80% vin din grăsimile saturate. Pe de altă parte, aceasta este considerată a fi un aliment scăzut în aportul de sodiu.
Crema de brânză cu grăsime de 33% ar trebui consumată moderat. Pentru bebeluși, este bine să alegi varianta cu mai puțină grăsime, în porții mici.
La fel ca orice alt timp de brânză, crema de brânză este o sursă foarte bună de calciu și proteine. După cum știm cu toții, calciul este important pentru organismul uman deoarece ajută sistemul osos să se dezvolte și să fie puternic, precum ne ajută și să ne păstrăm dantura intactuă de-a lungul timpului.
Somonul e un peşte moale şi gras, iar asta însemnă că poate fi gătit a temperaturi înalte fără să te temi că se va usca. Totuşi timpul de gătire este destul de scurt. Somonul este gustos oricum l-ai găti și este unul dintre tipurile de pește pe care copiii îl acceptă ușor. Un sandvici cu somon și cremă de brânză ca gustare sau ca mic dejun va fi o încântare pentru cei mari și cei mici.
Îți recomandăm să te uiți și la acest video
Ingrediente
Pași preparare
Se așează 2 felii de pâine pe un tocător și se acoperă cu cremă de brânză și felii de roșii, apoi se așează încă 2 felii peste acestea și se acoperă cu un amestec din maioneză și ouă tocate, condimentate după gust cu sare și piper.
În continuare se așează peste sandvici încă 2 felii de pâine care se ung cu unt. Deasupra lor se așează felii de castravete peste care se pune somonul fărămițat și condimentat cu sare și piper.
Se acoperă sandviciul cu ultimele 2 felii de pâine, care la rândul lor, vor fi unse cu restul de cremă de brânză și peste care se pot presara alunele prăjite.