Cremă de brânză pentru bebeluşi

Iulia Mirică
reteta-crema-de-branza-bebelusi-totul-despre-mame

Rețetă de cremă de brânză pentru bebeluși

În afară de faptul că puteți să introduceți în meniul alimentației bebelușilor această rețetă sănătoasă de cremă de brânză, fără aditivii suplimentari din pachetele de la supermarket, puteți să o folosiți și pentru prepararea unor prăjituri precum cheesecake. Cu toate că veți avea nevoie doar de 5 minute pentru a prepara această rețetă ușoară, timpul în care este gata este de 18-19 ore, deoarece trebuie să-i permiteți cremei de brânză să se închege. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i parcurgeți pentru a prepara o gustare delicioasă pentru piticii care au trecut de vârsta de 9 luni!

Ingrediente pentru cremă de brânză pentru bebeluși:

2 căni cu smântână
2 căni cu lapte
2 linguri de lapte bătut, agitat în prealabil
1/2 linguriță de sare de mare fină (opțional)
1-2 lingurițe de zeamă de lămâie sau oțet de vin / mere

3 pași pentru a prepara cremă de brânză pentru bebeluși:

1. Într-o oală mare, se adaugă smântâna, laptele, laptele bătut și sarea fină de mare (în cazul copilașilor mai mari). Se încălzește puțin această compoziție amestecată bine, încât vasul să fie cald la atingere.

2. Se adaugă 1-2 lingurițe de zeamă de lămâie sau oțet de vin / mere și se amestecă bine, pentru a vă asigura că s-au distribuit uniform. Se acoperă oala cu un prosop curat de bucătărie și se lasă să stea la 23 grade Celsius timp de 14 ore.

3. După ce a stat cele 14 ore, se pune compoziția în câteva straturi de tifon, după care se așază într-o sită mare, deasupra unui bol adânc. Se lasă să se scurgă timp de aproximativ 4-5 ore. Când este scurs, produsul final ar trebui să fie o versiune mai fină și mai cremoasă decât varianta achiziționată de obicei din supermarket. Se poate păstra la frigider pentru maximum 2 săptămâni. Se poate servi pe pâine proaspătă ca o gustare pentru cei mici sau, dacă le oferiți bebelușilor, puteți combina această cremă de brânză și cu biscuiți pentru bebeluși mărunțiți.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa