Îți prezentăm o rețetă simplă, dar inedită, perfectă pentru copiii care sunt deschiși la gusturi noi. Este vorba despre un sandvici cu smochine și brânză. Cine spune că un sandivici trebuie să cuprindă doar unt, șuncă ori cașcaval? Obișnuiește-ți copilul cu gusturi noi, sănătoase, cu cât mai multe combinații de ingrediente care mai de care mai inedite care-i oferă zilnic o alimentație sănătoasă.
Crema de brânză:
- Crema de brânză este de fapt un tip de brânză proaspătă care nu a apucat să se învechească dau să fermenteze.
- Este folosită pentru multe rețete, fiind destul de populară în multe țări din lume. Poți folosi cremă de brânză pentru sandvișuri, fiind delicioasă în combinație cu multe ingrediente, cum ar fi roșiile, salata verde, dar și smochinele!
- Crema de brânză regăsită în comerț conține, de obicei, 33% grăsime, însă există și variante cu mai puțină grăsime sau chiar fără. Bineînțeles, ideal este să prepari crema de brânză în propria bucătărie.
De ce sunt bune smochinele
- Smochinele au foarte multe beneficii pentru sănătate, mai ales consumate proaspete. Cercetările arată că aceste fructe pot regla nivelul insulinei, ajută la reglarea tensiunii arteriale, la digestie și mențin sănătatea pielii.
- Aceste fructe conțin fibre, care pot contribui la promovarea sănătății digestive prin reducerea constipației și prin faptul că servesc ca sursă de hrană pentru bacteriile sănătoase care populează intestinul.
- Smochinele proaspete sunt, adesea, preferate în detrimentul celor uscate, deoarece au mai puţine calorii.
Un sandvici cu smochine și brânză va fi întordeauna o bucurie pentru întreaga familie! Încearcă-l și spune-ne ce notă ți-au dat ai tăi!
Îți recomandăm să te uiți și la acest video
Ingrediente
Pași preparare
Se unge cu unt fiecare felie de pâine integrală. Apoi se taie în patru fiecare smochină și se plasează bucățile pe două dintre feliile cu unt.
Se toarnă mierea peste smochine, apoi se presară scorțișoară, un praf foarte fin, cât dă dea o aromă plăcută.
Se acoperă ingredientele cu cele două felii rămase și sandiviul este aproape gata.
Această gustare se poae servi imediat, dar mai există și varianta caldă! Dacă nu ai un sandvici-maker, sandvișurile se pun într-o tigaie și se lasă la încălzit 30-40 de secunde și pe o parte și pe cealaltă.