Sandvici cu pate de ficat pregătit în casă după o rețetă savuroasă

Poți obține un preparat precum pateul chiar și în propria bucătărie, fără prea multe bătăi de cap sau ingrediente scumpe. Această rețetă de pate este ideală și pentru cei mici, putând fi introdusă în diversificarea alimentației în jurul vârstei de 8-12 luni.
Sandvici cu pate de ficat
Timp de preparare
Pregătire:
Gătire:
Porții
Vârsta recomandată
de la 10 luni

Gătind un sandvici cu pate de ficat, copilul tău va beneficia de vitamina A din belșug, dar asta nu e tot! Ficatul de pui pentru copii poate fi un aliment foarte nutritiv, dar în cantități limitate. Este o sursă bună de vitamina A, un nutrient responsabil cu dezvoltarea corectă a mai multor organe, cu vederea bună, dar și cu întărirea sistemului imunitar.

Există două tipuri de vitamina A pe care le primim în corp prin alimente. Primul tip este reprezentat de carotenoide, un pigment prezent în morcovi, cartofi dulci, legume cu frunze verzi sau galbene, portocale, fructe și legume roșii. Celălalt tip sunt retinoizii sau vitamina A preformată, este de origine animală și se găsește în pește, carne și lactate. Ficatul este unul dintre cele mai bogate alimente bogate în vitamina A, de tip preformat.

O cantitate mare de vitamina A în corp nu face rău, dacă este din sursă vegetală. Se vor forma depozite în piele, fără să aibă efecte negative. În schimb, dacă provine din alimente de origine animală atunci poate afecta buna funcționare a organismului.

Un sandvici cu pate de ficat trebuie consumat chiar în ziua în care este gătit, deoarece este un aliment perisabil. Îți propunem o rețetă după care poți face cel mai bun pate de ficat!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Ingrediente

ficăţei de pasăre, curăţaţi de pieliţe şi spălaţi 400 g
de unt 2 linguri
lapte 600-700 ml
ceapă mică tocată mărunt ½ buc
căţel de usturoi tocat mărunt 1 buc
supă de pasăre 250-300 ml
sare ½ linguriţă de cuţit
cimbru o crenguţă
decor de legume Ardei gras colorat, ridichi de lună, castraveţi, roşii cherry, fire de chives sau ace de rozmarin pentru decor

Pași preparare

Pregătirea ficățeilor

Se pun ficăţeii într-un bol şi se acoperă cu lapte. E bine să fie lăsați ficăţeii să stea în lapte peste noapte sau măcar 5-6 ore, apoi se scug bine de lapte.

Cum de face pateul

Se încinge untul într-o crăticioară şi se sotează uşor ceapa tocată, apoi se adaugă ficăţeii, puţină sare şi supă. Se fierb la foc domol ficăţeii, până s-au pătruns, adăugând ustur După ce supa a căpătat consistenţă de sos, se pasează împreună cu ficăţeii într-un blender sau cu ajutorul unui mixer de mână La jumătatea fierberii se adaugă și cimbrul.

Decorarea atractivă

Se taie felii de pâine în forme rotunde, apoi se ung cu pateul răcit şi se așează pe o farfurie. Cu ajutorul legumelor se pot crea elemente haioase pentru a face sandviciul cât mai atractiv.

Cum ți s-a părut rețeta?

Click on a star to rate it!

Rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Te-ar mai putea interesa