O prăjitură fragedă cu mere este desertul perfect pentru orice sezon! Dacă nu ai apucat încă să îți proviziile cu fructele de sezon, însă mai ai câteva mere rătăcite prin cămară, poți prepara desertul perfect pentru toate sezoanele – prăjitură fragedă cu mere. Merele sunt ieftine, sănătoase și mereu la îndemână!
De ce e bun mărul?
Un vorbă înţeleaptă spune că un măr pe zi ţine doctorul departe. Mărul este unul din fructele de bază în diversificarea alimentară, pentru că:
- Este bogat în minerale şi vitamine, ducând la un bun echilibru al alimentaţiei
- Magneziul, potasiul, calciul sunt prezente din belşug, însă generoasă e şi oferta de provitamină A, vitamine din grupul B şi mai ales faimoasa vitamină C, care alungă infecţiile şi fixează calciul
- Este perfect adaptat stomacului fragil al copiilor; reglează cu blândeţe tranzitul intestinal, graţie pectinelor (fibrelor sale caracteristice) foarte bine tolerate de cei mici
- Are conţinut caloric mic
- Savoarea şi dulceaţa lui sunt foarte pe placul celor mici;
- Face bine la dantură; consistenţa sa stimulează gingiile şi curăţă dinţii
- Alte acţiuni binefăcătoare: are proprietăţi calmante, mai ales dacă e consumat seara, combate bronşitele (sub formă de infuzie).
- Nu în ultimul rând, aduce mereu prospeţime; normal, având în vedere este alcătuit, în proporţie de aproape 85 %, din apă.
Ingredientele propuse de noi ajung pentru 6-8 porții de prăjitură fragedă cu mere. Acestea pot fi servite și cu înghețată de vanilie în zilele mai călduroase de vară.
Îți recomandăm să te uiți și la acest video
Ingrediente
Pași preparare
Se încălzește cuptorul la 175 grade Celsius. Se unge cu ulei o formă rotundă de prăjitură sau tort. Într-un bol mic, se amestecă împreună făina, praful de copt și sarea.
Cu ajutorul unui mixer, se amestecă zahărul granulat împreună cu untul, într-un bol mic, pentru aproximativ trei minute, până se transformă într-o compoziție pufoasă. Se adaugă ouăle, câte unul pe rând, se bat bine și se curăță pereții bolului de fiecare dată. Se adaugă esența de vanilie și romul. Se adaugă amestecul de făină și se amestecă la viteză mică, până când se combină. Cu ajutorul unei spatule de cauciuc, se adaugă merele tocate.
Se toarnă aluatul în tava pregătită și se presară o lingură de zahăr granulat. Se dă la cuptor timp de aproximativ 40 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată. Se lasă să se răcească, până când prăjitura este caldă. Se scoate din tavă cu ajutorul unui cuțit și se pudrează cu zahăr pudră. Se poate servi cu frișcă sau înghețată de vanilie.