Pizza vegetariană de casă, rețetă bună oricând

Iată o rețetă pe care o poți găti oricând, căci legumele sunt la modă tot timpul anului!
pizza vegetariană de casă
Timp de preparare
Pregătire:
Gătire:
Porții
Vârsta recomandată
de la 12 luni

Am pregătit o rețetă de pizza vegetariană de casă pentru toți cei care au rămas în pană de idei și care se simt ca la teză la matematică atunci când aud întrebarea „Și, ce mai mâncăm azi?”Această pizza vegetariană se face ușor și e supergustoasă; puteți jongla cu ingredientele în funcție de preferințe și puteți înlocui o parte din legume cu ce aveți prin frigider.

Îţi trebuie multă artă culinară şi putere de convingere pentru a-l face pe cel mic să termine toate legumele din farfurie, de aceea pizza vegetariană de casă poate fi o idee grozavă ca să-l poți împrieteni cu legumele! Dacă reuşeşti, poţi fi sigură că  a primit o multitudine de vitamine – cu excepţia vitaminelor D şi B12 legumele le conţin pe toate celelalte.

Ce conțin legumele:

  • vitamina A (morcovi, roşii, conopidă, varză, pătrunjel, fasole verde),
  • vitamina E (castravete, spanac, broccoli)
  • vitamina K (morcovi, păstârnac, sfeclă, roşii, cartofi, spanac, conopidă, varză),
  • B1, B2, B6, acid folic (spanac, broccoli, nap verde),
  • vitamina C (roşii, cartofi, varză crudă) – cea mai sensibilă la prelucrare, fiind totodată o excelentă sursă de minerale (Fe, Ca etc.).
  • hemiceluloză şi pectine – glucide ce nu pot fi digerate de om şi care vor rămâne în tubul digestiv jucând un rol important în reglarea tranzitului intestinal.

Bonus: cei mici vor fi încântați să te ajute să faci aluatul și să aranjezi legumele din compoziție. Încercați și voi!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Ingrediente

drojdie uscată 2 lingurițe
apă caldă o cană
făină 3 căni
zahăr granulat o lingură
oregano uscat o lingură
sare o linguriță
ou 1 buc
ulei de măsline extra-virgin o lingură
roșii tăiate cubulețe 420 g
pastă de tomate 170 g
ceapă mică tocată 1/2 buc
oregano uscat o lingură
cățel de usturoi tocat mărunt 1 buc
praf de ceapă o linguriță
sare o linguriță
piper negru proaspăt măcinat 1 vârf de cuțit
mozzarella 1 1/4 căni
ardei gras verde tocat 1/2 cană
ciuperci proaspete 1/2 cană de felii

Pași preparare

Pregătirea drojdiei

Drojdia se presară într-un castron mic cu apă caldă. Apa nu trebuie să aibă mai mult de 40 de grade Celsius, lăsându-se drojdia timp de 5 minute, până când se înmoaie și începe să se formeze o spumă cremoasă.

Amestecul ingredientelor uscate

Făina, zahărul, lingura de oregano uscat și sarea se adaugă într-un castron mare. Se amestecă un ou și uleiul de măsline în ingredientele uscate și se amestecă împreună cu drojdia.

Dospirea optimă

Când s-a format aluatul, se pune pe o suprafață presărată cu făină și se frământă până când se omogenizează și devine elastic, pentru aproximativ 8 minute. Se unge un castron mare cu ulei, se pune aluatul în acesta și se acoperă cu o cârpă, lăsând aluatul la crescut pentru aproximativ o oră sau până când își dublează volumul.

Gătirea sosului

Cuptorul se încălzește la 235 grade Celsius și se unge o foaie de copt cu ulei, punându-se într-o tavă de pizza. Roșiile tăiate cubulețe se amestecă împreună cu pasta de tomate, ceapa, lingura de oregano, usturoiul, preful de ceapă, 1 linguriță de sare și piperul, într-o cratiță la foc mediu. Se gătește până când sosul se îngroașă, timp de 15-20 de minute.

Asamblarea ingredientelor

Aluatul se modelează pe o suprafață presărată cu făină și se formează 2 blaturi de piza. Se lasă 10 minute să mai crească puțin. Se adaugă sosul de roșii peste aluat, se presară brânza mozzarella și celelalte ingrediente.

Cât se coace

Pizza vegetariană se coapte în cuptorul preîncălzit, până când crusta este rumenită, iar brânza se topește, pentru 20-25 de minute.

Cum ți s-a părut rețeta?

Click on a star to rate it!

Rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Te-ar mai putea interesa