Pizza în formă de pâine, pentru copii pofticioși

Pâinea n-a fost niciodată mai delicioasă ca acum. De ce? Pentru că acum știi să faci pizza în formă de pâine!
pizza in formă de pâine
Timp de preparare
Pregătire:
Gătire:
Porții
Vârsta recomandată
de la 24 luni

Probabil că pizza este una dintre rețetele preferate ale copiilor, dar știai că poți face o pizza în formă de pâine? Acest preparat nu necesită cunoștințe culinare prea multe și poate fi făcut cu topping-urile preferate ale piticilor pofticioși. Servit cu sos de pizza, este perfect ca o gustare sau ca o cină obișnuită, alături de cei dragi. Ca să nu mai spunem că te scapă de orele petrecute în bucătărie, în timpul unei săptămâni ocupate.

Oganizația Mondială a Sănătății recomandă consumul a 250 de grame de pâine pe zi, adică 7-8 felii de pâine, zilnic. Sub nicio formă nu trebuie să renunțăm la consumul de pâine. Este un aliment de bază și cea mai banală formă de amidon, acel nutrient care conține glucoză ce se absoarbe lent. Fără glucoză, corpul nostru nu poate funcționa de la mușchi până la sistemul nervos, orice celulă se hrănește cu glucoză.

Și ca pâinea să fie pe gustul copiilor tăi îți propunem o rețetă de pizza în formă de pâine! Ingredientele pregătite mai jos ajung pentru 4-5 porții.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Ingrediente

apă caldă 1/4 cană
drojdie instant 1/2 plic
apă, la temperatura camerei 3/4 cană
ulei de măsline extra-virgin o linguriță
făină 2 căni
sare 2/3 linguriță
sos de tomate 1/2 cană
mozzarella proaspăt mărunțită o cană
pepperoni 1/4 cană de felii
alte topping-uri după preferințe

Pași preparare

Prepararea aluatului pentru blat

Pentru a prepara aluatul, se adaugă apa călduță într-un bol și se adaugă drojdia. Se lasă pentru 5 minute sau până când se dizolvă și începe să se umfle. Se adaugă făina și sarea într-un alt bol și se amestecă ingredientele. Se adaugă apa la temperatura camerei și uleiul de măsline în compoziția cu drojdia, amestecându-se din nou.

Definitivarea aluatului

Se amestecă ingredientele uscate cu cele lichide și se frământă aluatul. Aluatul ar trebui să fie puțin lipicios. Dacă este prea lipicios, se mai adaugă făină. Se acoperă bolul cu o folie de alimente și se lasă să crească pentru 1-2 ore.

Adăugarea toppingurilor

Pe o suprafață presărată cu făină, se întinde aluatul de pizza într-un dreptunghi. Se adaugă sosul de tomate, brânza și feliile de salam. Cu ajutorul unui cuțit foarte ascuțit, se taie aluatul în fâșii lungi, după care în pătrate, astfel încât să rămâi cu 20 de pătrate.

Dospirea blatului

Se așează pătratele unul într-altul și se adaugă într-o tavă de pâine, unsă cu ulei în prealabil. Se acoperă tava cu folie de plastic și se mai lasă să crească pentru 30 de minute.

Coacerea optimă

Se încălzește cuptorul la 205 grade Celsius. Se lasă pizza la cuptor pentru 20-25 de minute sau până când partea de sus este rumenită. Se mai lasă să se răcească pentru 10 minute, după care poate fi servită.

Cum ți s-a părut rețeta?

Click on a star to rate it!

Rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Te-ar mai putea interesa