Iată o variantă vegetariană de pizza – pizza cu legume mexicane, o încântare de la mic la mare! Nu există posibilitatea de a te plictisi de pizza, având în vedere multitudinea variantelor de topping pentru aceasta. Ți-am pregătit o rețetă de pizza cu legume mexicane, adică varianta vegetariană și puțin mai condimentată.
Pizza cu legume mexicane-un pariu câștigat cu legumele
Stilul nostru de viaţă s-a modificat în ultimii ani, suntem din ce în ce mai ocupaţi şi mâncăm din ce în ce mai rar mâncare gătită în casă. Copiii noştri ne privesc şi copiază. Aşa că nu-i de mirare că s-au obişnuit cu dulciurile, sucurile, sandvişurile de fast-food. Gustul legumelor nu poate concura cu toate aceste „bunătăţi” nesănătoase. De aceea trebuie să îţi evaluezi cămara şi frigiderul, să nu mai cumperi deloc semipreparate şi să-ţi faci timp să găteşti uşor şi sănătos. Cina din fiecare zi şi prânzul din week-end trebuie să includă salate, sote-uri sau mâncăruri de legume, pe care să le consumaţi în primul rând voi, cu plăcere, în faţa copilului.
Rețeta noastră de pizza cu legume mexinace va aduce, cu siguranță, în topul preferințelor copilului tău legumele!
Legumele colorate- arătoase și sănătoase
Pe lângă vitamine, minerale, fibre sau carbohidraţi de calitate, legumele şi fructele conţin fitochemicale (substanţe care determină culoarea), care s-au dovedit a avea un rol important în sănătatea inimii, a vaselor, a ochilor, a creierului, a sistemului imunitar, conferind şi o protecţie anticancer. Iată, aşadar, un motiv suficient de întemeiat pentru a-i pregăti copilului tău meniuri cât mai colorate.
Îți recomandăm să te uiți și la acest video
Ingrediente
Pași preparare
Pentru a prepara crema de avocado, se adaugă toate ingredientele într-un procesor de alimente și se pasează până când obțineți o compoziție omogenă.
Ingredientele pentru crema de avocado sunt: avocado copt, iaurtul grecesc, zeama proaspătă de lămâie, cățelul de usturoi, ulei de măsline extra-virgin, sarea și piperul.
Se încălzește cuptorul la 205 grade Celsius. Lucrând în loturi, se adaugă tortilla (sau blatul de pizza) în cuptor, lăsându-se să se gătească pentru 10 minute sau până când sunt crocante.
Între timp, se încălzesc boabele de fasole, cu boia, chimen și ardei iute, la foc mediu, într-o tigaie, până când se înmoaie. Cu ajutorul unei spatule de cauciuc, se răspândește fasolea, în mode egal pe toate cele 8 tortilla (aproximativ 1/3 cană pe fiecare).
Se adaugă în mod uniform măslinele, ceapa roșie, roșiile și ardeiul gras. Se presară 1,5 linguri de brânză rasă pe partea de sus a fiecărei porții. Se lasă la cuptor pentru 10 minute fiecare pizza. Înainte de a servi, se adaugă cremă de avocado pe fiecare pizza, după gust, și se presară ceapă verde feliată.