Pizza cu fetişoare de pisică pentru mofuroșii care refuză legumele

Ai un copil care nu s-a împrietenit cu legumele? O va face garantat după ce-i vei servi pizza cu fețișoare de pisică!
pizza cu fețișoare de pisică
Timp de preparare
Pregătire:
Gătire:
Porții
Vârsta recomandată
de la 10 luni

Pizza cu fețișoare de pisică va fi o modalitate inedită de a-i servi legume copilului tău. Legumele. Marea provocare când vine vorba de a le introduce în meniul copiilor. Chiar dacă pentru noi înseamnă gustări sănătoase, copiii le acceptă doar dacă transformați consumarea lor într-o experiență distractivă. 

Alege legume colorate pentru pizza cu fetişoare de pisică

Pe lângă vitamine, minerale, fibre sau carbohidraţi de calitate, legumele şi fructele conţin fitochemicale (substanţe care determină culoarea), care s-au dovedit a avea un rol important în sănătatea inimii, a vaselor, a ochilor, a creierului, a sistemului imunitar, conferind şi o protecţie anticancer. Iată, aşadar, un motiv suficient de întemeiat pentru a-i pregăti copilului tău meniuri cât mai colorate.

Pe cât sunt de iubite de pediatri şi nutriţionişti, pe atât sunt de ignorate, ba chiar evitate de copii! Îţi trebuie multă artă culinară şi putere de convingere pentru a-l face pe cel mic să termine toate legumele din farfurie. Dacă reuşeşti, poţi fi sigură că puiul tău a primit o multitudine de vitamine. Cu rețeta noastră de pizza cu fetişoare de pisică succesul este garantat!

Nu uita că legumele sunt niște alimente sănătoase, îmbogăţite cu o  mulţime de factori nutritivi: carbohidraţi de calitate, fibre, minerale şi vitamine!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Ingrediente

făină 400 g
apa călduţă 260 ml
ulei 2 linguri
drojdie proaspătă 10 g
zahăr 1 linguriţă
sare 1/2 linguriţă
dovlecel subţire, tăiat felii de 1 cm grosime 1 buc
ardei gras galben tăiat în fâşii subţiri 1 buc
ceapă roşie tăiată solzişori 1 buc
roşie medie tăiată felii de 1 cm grosime 1 buc
măsline negre fără sâmburi, tăiate în feliuţe 5 buc
roşii cuburi în bullion o cutie
căţei de usturoi tăiaţi feliuţe 2 buc
mozzarella răzuită 200 g
ulei 1 lingură
sare 2/3 linguriţă
oregano uscat ½ linguriţă
chives sau ceapă verde fină pentru a forma mustăţile 25-30 de fire pentru decor

Pași preparare

Pregătirea aluatului

Se înmoaie drojdia în puţină apă călduţă şi se lasă deoparte timp de 5 minute, timp în care se mixează, într-un bol sau în cuvă unui mixer dotat cu cârlig pentru aluat, făină cu sarea, adăugând apoi apa, zahărul, iar la final drojdia cu tot cu apa în care s-a înmuiat. Se frământă aluatul cu ajutorul mixerului sau cu mâinile până se obține un aluat nelipicios şi cu un aspect foarte fin, timp de aproximativ 10 minute.

Forma blatului

Se ia aluatul în bolul în care s-a frământat, acoperindu-l cu un şervet sau cu folie alimentară, iar după 30-45 de minute se împarte în porţii suficiente. Se formează bile de aluat, apoi se întind în formă rotundă, formând din marginile foii câte două urechiuşe.

Cum se face sosul

Se fierb roşiile cuburi împreună cu uleiul şi usturoiul timp de 8-10 minute, cât timp se odihneşte aluatul, adăugând sarea şi la final oregano. Se pasează sosul cu ajutorul unui blender.
Se așează sosul pe mijlocul aluatului de pizza, întinzându-l cu ajutorul unei linguri, în aşa fel încât marginile să rămână curate.

Așezarea celorlalte ingrediente

Se presară mozzarella pe toată suprafaţa sosului, apoi se așează feliile de dovlecei şi rondele de măsline formând ochii, câte o felie de roşie, formând gura, fâşiile de ardei formând sprâncenele, iar de jur împrejur se pot așeza solzi de ceapă şi oricare alte legume.

Coacerea și decorul final

Pizza se coace în cuptorul preîncălzit la temperatură de 225A°C timp de 8-10 minute, apoi se scoate și se pun firele de chives drept mustăţi.

Cum ți s-a părut rețeta?

Click on a star to rate it!

Rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Te-ar mai putea interesa