Păstăi de fasole cu roșii și usturoi, o rețetă ușoară, pentru cină

Alege întotdeauna ingrediente proaspete, cât mai organic cultivate, pentru un plus de savoare și de sănătate pentru cei dragi ție.
Păstăi de fasole cu roșii și usturoi
Timp de preparare
Pregătire:
Gătire:
Porții
Vârsta recomandată
de la 24 luni

Această rețetă de păstăi de fasole cu roșii și usturoi merge perfect cu niște chipsuri pregătite din parmezan. Dacă vrei, o poți transforma și într-o rețetă de post, înlocuind untul cu ulei și renunțând la garnitura de chipsturi de parmezan. Timpul de preparare este de aproximativ 20 de minute, iar cel de gătire de 25 de minute.

De ce e bună fasolea verde:

  • Fasolea verde conţine folaţi foarte usor asimilabili de catre organism, vitali, între altele, creierului.
  • Este foarte bogată în fibre vegetale care împiedică absorbţia zaharurilor şi reduc secreţia de insulină. Aşadar, mâncâd fasole verde, micuţul tău nu se va îngrăşa!
  • Fasolea conţine proteine, aminoacizi (arginina, asparagina, tizolina, triptofan), vitamina C şi săruri minerale.
  • Se poate introduce în alimentația copilului după vârsta de 1 an.

Usturoiul conține vitamina C, glucide și substanțe antibiotice, precum și numeroase săruri minerale. Datorită influenței sale asupra contracției inimii și arteriolelor, are efect hipotensiv. Substanțele antibiotice din ceapă și usturoi acționează favorabil în infecțiile intestinale, în infecțiile căilor aeriene superioare etc. De asemenea, ele au un efect depurativ și de stimulent digestiv. Usturoiul de iarnă conține multe substante proteice și glucidice, care furnizează un numar mare de calorii. Din aceasta cauză, consumul de usturoi dă senzația de sațietate.

Preparând la cină păstăi de fasole cu roșii și usturoi vei oferi celor dragi o porție de sănătate.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Ingrediente

păstăi de fasole verde, cu vârfurile tăiate 680 g
unt nesărat 2 linguri
ulei de măsline o lingură
cepe eșalotă, tăiate subțire 3 buc
căței de usturoi tocați mărunt 2 buc
roșii cubulețe o cutie
vin alb sec 1/4 cană
busuioc proaspăt tocat mărunt 2 linguri
sare de mare după gust
piper negru proaspăt măcinat un praf
chipsuri de parmezan opțional

Pași preparare

Prepararea termică a păstăilor de fasole

Se gătesc păstăile de fasole, spălate bine sub un jet de apă rece în prealabil, într-o oală mare cu apă clocotită până când sunt aproape moi, pentru aproximativ 3 minute. Se scurge apa și se clătesc cu apă rece. Se scurg din nou și se lasă deoparte.

Călirea legumelor

Se topește untul alături de ulei într-o tigaie mare, la foc mediu. Se adaugă ceapa și usturoiul și se gătesc până când se înmoaie, pentru aproximativ 2 minute. Se adaugă roșiile și se fierb până când se încălzesc acestea, pentru aproximativ 3 minute.

Definitivarea preparatului

Se adaugă și fasolea și se fierbe până când se evaporă sucurile, iar boabele sunt moi, amestecând constant, pentru aproximativ 10 minute. Se adaugă vinul alb sec și busuiocul proaspăt măcinat. Se lasă la fiert pentru 2 minute, după care se asezonează cu sare de mare și piper negru proaspăt măcinat. Se transferă într-un bol și se poate servi.

Cum se fac chipsurile de parmezan

Pentru a prepara chipsurile de parmezan, se toarnă o lingură de parmezan ras pe un o foaie de copt, într-o tavă de cuptor. Se încălzește cuptorul la 205 grade Celsius și se repetă procesul cu câte linguri de parmezan doriți, lăsând un spațiu de 2 centimetri între ele. Se lasă la cuptor între 3 și 5 minute sau până devin aurii și crocante chipsurile de parmezan.

Cum ți s-a părut rețeta?

Click on a star to rate it!

Rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Te-ar mai putea interesa