Lasagna cu legume, o rețetă rapidă și sănătoasă

Poți să faci jumătate de tavă de lasagna în care să adaugi și carne de curcan tocată, iar cealaltă jumătate să fie doar cu legume.
Lasagna cu legume
Timp de preparare
Pregătire:
Gătire:
Porții
Vârsta recomandată
de la 24 luni

Din când în când simți nevoia să mai mănânci și câte un preparat care să nu conțină carne? Atunci trebuie să încerci rețeta de lasagna cu legume. Nu doar că e ușor de pregătit, dar este sănătoasă și combină cele mai bune arome din legume.

Copilului tău nu-i prea plac legumele și tot încerci diverse rețete pentu a-l convinge să guste măcar puțin din ele? Una dintre aceste rețete este și cea de lasagna cu legume, la care poți adăuga și carne atunci când dorești. Nu ai cum să dai greș combinând legume, brânză și sos de roșii, arată www.parents.com. În plus, rețeta este de ajutor și pentru momentele în care ai musafiri la masă (mai ales dacă sunt vegetarieni) având în vedere că se prepară ușor și ies mai multe porții.

Pe cât sunt de iubite de pediatri şi nutriţionişti, pe atât sunt de ignorate de către copii! Îţi trebuie multă artă culinară şi putere de convingere pentru a-l face pe cel micsă termine toate legumele din farfurie. Iată un motiv în plus să gătești o lasagna cu legume, pe care nimeni nu o poate refuza!

Cu excepţia vitaminelor D şi B12 legumele le conţin pe toate celelalte:

  • vitamina A (morcovi, roşii, conopidă, varză, pătrunjel, fasole verde),
  • vitamina E (castravete, spanac, broccoli)
  • vitamina K (morcovi, păstârnac, sfeclă, roşii, cartofi, spanac, conopidă, varză),
  • B1, B2, B6, acid folic (spanac, broccoli, nap verde),
  • vitamina C (roşii, cartofi, varză crudă) – cea mai sensibilă la prelucrare, fiind totodată o excelentă sursă de minerale (Fe, Ca etc.).
  • Un alt plus al lor îl constituie „bagajul” de hemiceluloză şi pectine – glucide ce nu pot fi digerate de om şi care vor rămâne în tubul digestiv jucând un rol important în reglarea tranzitului intestinal.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Ingrediente

ardei grași sau kapia 2 buc
dovlecel mai mare 1 buc
vânătă mai mare 1 buc
ulei de măsline 4 linguri
sare și piper după gust
sos de roșii 750 g
brânză ricotta 2 căni
parmezan 1 cană
ouă 2 buc
foi de lasagna un pachet
mozzarella 2 căni

Pași preparare

Frigerea legumelor

Se încinge cuptorul la 180 de grade. Se spală și se curăță ardeii, dovlecelul și vânăta. Se taie ardeii în jumătăți, iar vânăta și dovlecelul în felii lungi și mai subțiri. SE condimentează cu sare și piper, se ung cu jumătate din cantitatea de ulei de măsline, apoi se frig la grătar câte 2-3 minute pe fiecare parte. Se curăță ardeii de coajă după ce s-au mai răcit.

Tocarea și condimentarea legumelor

Se taie legumele coapte mărunt, se pun într-un bol mai mare și se adaugă sosul de roșii. Se condimentează amestecul cu sare și piper după gust. Între timp, se fierb într-un vas mai mare foile de lasagna.

Prepararea toppingului

Într-un alt bol se amestecă ricotta, o treime din cantitatea de parmezan, ouăle bătute și un praf de piper. Se unge tava cu restul de ulei de măsline.

Asamblarea lasagnei

Se așează un strat de foi de lasagna, apoi unul de ricotta cu ou, după care unul de amestec de legume cu sos de roșii. Se repetă procedura până se umple tava, iar la final se adaugă deasupra feliile de mozzarella și cantitatea de parmezan rămasă.

Coacerea optimă

Se acoperă tava cu hârtie de copt și se bagă în cuptorul încins pentru 25 de minute. Se scoate ulterior hârtia de copt și se mai lasă până se rumenește deasupra (încă 25-30 de minute). Se lasă 10 minute înainte de a tăia lasagna.

Cum ți s-a părut rețeta?

Click on a star to rate it!

Rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Te-ar mai putea interesa