Clătite cu carne de pui la cuptor pentru o cină delicioasă în familie

Toată lumea iubește clătitele! dar ce zici de o rețetă de clătite cu carne, rumenite în cuptor? O bunătate pe care nimeni nu o poate refuza!
Clătite cu carne de pui la cuptor
Timp de preparare
Pregătire:
Gătire:
Porții
Vârsta recomandată
de la 24 luni

Clătite cu carne de pui la cuptor – iată o rețetă inedită pentru cină! Clătitele sunt unele dintre gustările noastre preferate, datorită gradului scăzut de dificultate al preparării și timpul redus în care le putem avea gata pentru micii pofticioși. Însă ne-am gândit să abordăm o rețetă puțin mai sofisticată, și anume clătite cu carne de pui la cuptor.

Proteinele din carne furnizează organismului materialul indispensabil creşterii. Iar cele mai valoroase provin din produse de origine animală. Sigur, există şi anumite vegetale (soia, fasolea, mazărea, făina de grâu sau porumb, ciupercile, unele fructe) bogate în proteine, dar acestea nu conţin toţi aminoacizii necesari unei bune dezvoltări.

De aceea, este important să-i oferi copilului o alimentaţie echilibrată, din care să nu lipsească lactatele, ouăle şi carnea. În plus, pentru fiecare gram de substanţă proteică metabolizată, corpul său are nevoie şi de substanţe minerale.

Iată un mod simplu de a calcula minimum necesar de proteine pentru un copil: înmulţeşti 3 g cu numărul de kilograme. Dacă micuţul tău cântăreşte, de exemplu, 15 kilograme, are nevoie zilnic de 45 g proteine. Dintre acestea, măcar jumătate ar trebui să provină din carne, iar restul din ouă, lactate, cereale sau legume.

Când zicem sofisticată, ne referim la combinația de arome și gusturi oferite în farfurie, nu la modul de preparare. Iată ce pași trebuie să urmați pentru a face această rețetă inedită pentru cină!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Ingrediente

făină albă 3/4 cană
sare 1/4 linguriță
lapte o cană
ouă 2 buc
ulei vegetal/spray de gătit pentru prăjirea clătitelor
parmezan proaspăt ras 1/3 cană
unt 30 g
ciuperci, mărunțite 170 g
cățel de usturoi, curățat și zdrobit 1 buc
ceapă verde, feliată 1 buc
piept gătit de pui, mărunțit 2 căni
pătrunjel verde proaspăt tocat o lingură
brânză ricotta, fărâmițată 200 g

Pași preparare

Prepararea aluatului de clătite

Într-un bol mare, se adaugă făina, laptele și ouăle bătute în prealabil. Se amestecă bine, până când obțineți aluatul de clătite, se acoperă și se dă deoparte pentru aproximativ 20 de minute.

Prăjirea foilor

Se unge o tigaie cu puțin ulei sau se folosește spray de gătit. Se dă căldura la mediu și se toarnă 1/4 de cană din aluatul de clătite în tigaie. Se agită puțin, până când este acoperită toată tigaia. Se gătește pentru aproximativ 2 minute sau până când se rumenește. Se întoarce pe partea cealaltă și se mai lasă încă 30 de secunde. Se transferă pe o farfurie, se acoperă cu altă farfurie și se repetă procedeul cu aluatul rămas.

Prepararea umpluturii

Pentru a prepara umplutura, se topește untul într-o tigaie, la foc mediu-mare. Se adaugă ciupercile, usturoiul și ceapa. Se gătesc pentru aproximativ 2 minute, amestecând constant, sau până când ciupercile se frăgezesc. Se transferă într-un castron și se lasă să se răcească pentru 10 minute, înainte de a amesteca pieptul de pui mărunțit, pătrunjelul și brânza ricotta.

Coacerea clătitelor

Se încălzește cuptorul la 200 grade Celsius / 180 grade Celsius pe ventilație. Se așază o clătită pe o farfurie și se acoperă cu 1/4 din umplutură. Se rulează și se adaugă într-un vas termorezistent de cuptor, uns cu puțin unt în prealabil. Se repetă procedeul cu clătitele rămase. Se acoperă acestea cu brânză. Se pune folie de aluminiu și se lasă la cuptor pentru 20 de minute. Se scoate folia și se mai lasă încă 5 minute, pentru a se forma o crustă aurie din brânză.

Cum ți s-a părut rețeta?

Click on a star to rate it!

Rating 3 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

Te-ar mai putea interesa