Chec cu banane şi nuci, un desert sănătos pentru copiii foarte mici

Iată o rețetă extrem de simplă ce chec ce se poate servi chiar și unui copil care abia a împlinit 1 an, datorită ingredientelor sale sănătoase.
chec cu banane si nuci
Timp de preparare
Pregătire:
Gătire:
Porții
Vârsta recomandată
de la 12 luni

Chec cu banane şi nuci îi poți servi copilului tău după ce a împlinit un an. Dacă s-ar face un sondaj printre mămici sunt convinsă că 9 din 10 femei ar răspunde că diversificarea alimentaţiei celui mic se numără printre primele 3 motive de îngrijorare ale unei proaspete mame. Mai ales când vine vorba despre dulciuri. Poți începe cu un chec cu banane și nuci!

De ce e bună banana?

Dieteticienii o recomandă cu căldură, încă din primele zile ale diversificării, pentru că micuţii o asimilează cu atâta uşurinţă. Ca şi la portocală, coaja îi o protejează de microbii de orice tip, şi îi conservă întreaga sa valoare nutriţională.

  • Este bogată în fibre (2-4 g)
  • Are un conţinut bine echilibrat de glucide, vitamine, minerale (magneziu, fostor potasiu), oligoelemente (fier, zinc, cupru); favorizează dezvoltarea sistemului osos şi creşterea
  • La ce ajută vitaminele conţinute într-un fruct: vitamina C – pentru tonus, vitamina B 6 – pentru producerea hemoglobinei, vitamina B 3 –  ajută la construcţia celulelor, vitamina E – cu rol în protecţie

Multe studii au demonstrat că nucile conțin mixul perfect de ingrediente care susțin activitatea creierului și capacitatea de concentrare. Astfel, Omega 3, fierul, manganul, acidul folic, tiamina, antioxidanții, magneziul și vitamina E conținute de nuci ajută la îmbunătățirea memoriei și a funcției cognitive, în dezvoltarea inteligenței și, de asemenea,  au un rol important în combaterea oboselii mentale și a depresiei.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Ingrediente

făină integrală 2 căni
ouă 2 buc
unt 75 g
banane medii, foarte coapte 3 buc
zahăr brun sau melasă 3 linguri
bicarbonat de sodiu ¾ linguriţă
scorţișoară ½ linguriţă
nucşoară ¼ linguriţă
sare ½ linguriţă
extract de vanilie 1 linguriţă
merişor (opţional) ¼ cană
nuci pisate ½ cană

Pași preparare

Prepararea aluatului

Se bat bine ouăle întregi împreună cu zahărul brun, untul, se amestecă apoi cu sarea, bicarbonatul și alternativ cu făina. Se adaugă praful de vanilie.
Se pot amesteca cu un mixer, dar este foarte uşor şi manual!

Adăugarea bananelor

Separat, se curăţă bananele, se taie, după caz, în bucăţele sau pur și simplu se zdrobesc cu o furculiță se amestecă uşor cu aluatul, pentru a repartiza omogen fructele. Ulterior se adaugă nucile pisate și se amestecă ușor pentru înglobarea acestora.

Pentru un plus de savoare

Pentru o aromă desăvârșită se adaugă nucșoara, scorțișoara și merișorul, dacă gustul său este pe lista de preferințe. Se amestecă în continuu, pecare ca toate ingredientele să fie bine omogenizate.

Coacerea optimă

Când toate acestea sunt terminate, se unge o tavă de prăjitură, facultativ tapetată cu puţin pesmet (sau se pune o folie de copt), se aşază compoziţia în ea şi se coace în cuptor, la 180 de grade, timp de 15-20 de minute.

Cum ți s-a părut rețeta?

Click on a star to rate it!

Rating 4.5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

Te-ar mai putea interesa