Această rețetă de cartofi umpluți cu carne este perfectă pentru mamele care sunt mereu pe grabă, fiind ușoară, rapidă și delicioasă. Cartofii plasați în cuptorul cu microunde înainte de coacere se vor găti mai repede, dar cuptorul obișnuit le va da o piele crocantă. Merg perfect cu o salată verde, amestecată cu măsline și ardei roșii. Iată ce pași trebuie să urmați pentru o rețetă perfectă pentru cină!
De ce e bun cartoful?
- Conţine provitamina A, vitamina K (antihemoragica si antianemica), sulf (combate excesul de seboree si fier). Constituie una dintre principalele surse de vitamina C.
- Un cartof de dimensiuni medii cântăreşte în jur de 150 de grame şi furnizează organismului doar 100-110 kilocalorii, cât un pahar de suc de portocale.
- Are de trei ori mai mult potasiu decât o portocală şi chiar mai mult decât o banană.
- Sucul de cartofi din soiurile rozalii conţine hidraţi de carbon, protide, lipide, săruri minerale, vitamine (B1, B6, C, K).
Având reacţie alcalină, cartoful este folosit ca regim de compensare în cazul unei alimentaţii prea acide.
De ce e bună carnea?
- Proteinele din carne, de cea mai bună calitate, furnizează aminoacizi esenţiali, care nu pot fi sintetizaţi de organism şi care trebuie luaţi din alimentaţie. De aceea cartofii umpluți cu carne sunt o alegere ideală pentru masa în familie.
- Pe lângă fier, carnea conţine şi multe alte minerale foarte importante pentru dezvoltarea armonioasă a copilului: fosfor, zinc, magneziu, seleniu.
- Şi vitamine se găsesc în carne, mai ales grupul B-urilor şi cu precădere B12.
Îți recomandăm să te uiți și la acest video
Ingrediente
Pași preparare
Se încălzește cuptorul la 230 grade Celsius. Se înțeapă cartofii în mai multe locuri, cu furculița. Dacă rețeta se prepară pe fugă se pot lăsa cartofii în cuptorul cu microunde, la temperatură ridicată, pentru aproximativ șapte minute, întorcându-i o dată. Se transferă cartofii la cuptor și se coc, până când se înmoaie, pentru aproximativ 20 de minute.
Între timp, se sotează carnea de vită, într-o tigaie mare, la foc mediu-mare, timp de patru minute sau până când poate fi cu ușurință ruptă cu spatele unei furculițe. Se amestecă pudra de chili, oregano și scorțișoara împreună cu carnea. Se adaugă roșiile, se aduce sosul la punctul de fierbere și se fierbe timp de opt minute, pentru a se întrepătrunde aromele, cu capacul pus.
Se dă capacul la o parte și se fierbe până când sosul se îngroașă puțin, amestecând des, pentru aproximativ trei minute. Se adaugă oțetul și se asezonează cu sare și piper.
Cartofii se taie longitudinal sau transversal și se scoate un pic din pulpă, cu ajutorul unei furculițe, și se adaugă carnea în interiorul cartofilor. Se pot servi imediat.