Brioșe rapide cu fructe, deliciu pentru întrega familie

Fructele, ca şi legumele, sunt cele mai bune furnizoare de vitamine şi minerale – elemente fără de care organismul copilului nu se poate dezvolta armonios, atât fizic, cât şi psihic.
brioșe rapide cu fructe
Timp de preparare
Pregătire:
Gătire:
Porții
Vârsta recomandată
de la 12 luni

Ne dorim mereu ca deserturile pe care le facem să fie ușor de preparat, să fie gustoase, dar și să se facă rapid. Un astfel de deliciu sunt și delicioasele brioșe rapide cu fructe, un desert sănătos de care se pot bucura nu doar cei mici, ci și cei mari.

Aceste brioșe pufoase conțin morcov și mere, fulgi de ovăz care ajută la menținerea senzației de sațietate pentru mai mult timp, dar și afine uscate și stafide pentru un plus de aromă. Pentru a prepara acest desert hrănitor poți să folosești un amestec special pentru brioșe (6 căni de făină de grâu, 2 căni de făină integrală, 3 căni de zahăr și 3 linguri de praf de copt) pe care îl poți face la tine acasă.

Nu numai că se prepară ușor, ci te ajută să pregătești brioșe rapide cu fructe și să le pui în cuptor în mai puțin de cinci minute. Mai mult, poți face ca brioșele să fie mai hrănitoare dacă înlocuiești afinele uscate cu semințe de dovleac sau cu nuci (sau alte fructe oleaginoase).

Afinele au un potențial caloric scăzut, dat fiind conținutul limitat de glucide și practic 0 de grăsimi. În schimb, conțin o cantitate importantă de fibre, esențiale pentru o bună digestie; totodată, fibrele contribuie la eliminarea grăsimilor în exces. Dar conțin și considerabile cantități de antioxidanți, vitamine, oligoelemente, fiind practic un concentrat de micronutrienți.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Ingrediente

de ulei de floarea-soarelui 50 ml (un sfert de cană)
ouă 2 buc
amestec special pentru brioșe 2 căni și jumătate
fulgi de ovăz 100 g (jumătate de cană)
morcov ras o cană
mere rase o cană
stafide jumătate de cană
afine uscate jumătate de cană
scorțișoară o linguriță
lapte 150 ml

Pași preparare

Pregătirea cuptorului și formelor

Se încălzește cuptorul și se pregătesc formele pentru brioșe (fie se ung cu unt, fie se pune hârtie specială pentru brioșe).

Cum se face compoziția

Se pun într-un bol mai mare ouăle și uleiul și se bat bine. Se adaugă pe rând amestecul special pentru brioșe, scorțișoar, laptele și se omogenizează ingredientele. Într-un alt bol se amestecă morcovul, merele, stafidele și afinele, apoi le adaugi peste ouă. Amesteci bine toate ingredientele.

Trucuri pentru o coacere perfectă

Se toarnă din compoziție în formele de brioșe astfel încât să fie pline pe trei sferturi, apoi se dau la cuptor și lse lasă până trec testul scobitorii sau se rumenesc frumos (în medie 25-30 de minute).

Cum ți s-a părut rețeta?

Click on a star to rate it!

Rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Te-ar mai putea interesa