Brioșe în două culori, un deliciu culinar la orice vârstă

brioșe în două culori
Timp de preparare
Pregătire:
Gătire:
Porții

Brioșe în două culori poți face rapid, cu ingrediente pe care mereu le ai în casă. Nu știm cine a inventat brioșele, dar am vrea să îi transmitem mulțumiri! Brioșele se fac repede, ușor, sunt iubite de copii și își găsesc foarte bine locul în pachetul pe care cei mici și-l iau la grădiniță, la școală sau în parc.

Ştim cu toţii că dulciurile făcute în casă nu se compară cu celelalte preparate similare din comerţ, nu numai din punct de vedere al gustului, ci şi al sănătăţii, deoarece nu conţin conservanţi şi amelioratori alimentari. Dezavantajul lor, ca şi al altor dulciuri, de altfel, este numărul caloriilor.

Nu renunţa la acest obicei, dar învaţă să înlocuieşti, să adaptezi anumite ingrediente din deserturi, pentru ca numărul final al caloriilor să fie mai mic decât în rețetele originale.

Super sfat

Atunci când reţeta unui desert cu coacere la cuptor conţine ingrediente grase, de genul untului, unturii sau al uleiului, poţi să foloseşti doar jumătate din ingrediente. Aceste grăsimi te ajută să ai un aluat pufos, dar poţi să obţii acest lucru şi dacă foloseşti alternative mai sănătoase: iaurt degresat, cremă de brânză light, piure de fructe. Totul este să foloseşti ceva apropiat de reţeta originală pentru a nu modifica gustul preparatului.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Ingrediente

făină 2 căni
praf de copt 2 lingurițe
bicarbonat de sodiu 1 linguriță
sare un praf
unt la temperatura camerei 1/2 cană (100 g)
zahăr 1/2 cană
ouă mari 2 buc
lapte bătut 1/2 cană
esență de vanilie 1/2 linguriță
fulgi de ciocolată, topiți 1/2 cană

Pași preparare

Pregătirea formelor și a făinii

Se încălzește cuptorul la 176 grade Celsius. Se ung cu unt 10 forme de brioșe. Într-un bol, se amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea.

Omogenizarea untului cu zahărul

Într-un alt bol, folosind un mixer electric setat la viteză medie sau un tel, se amestecă untul cu zahărul, până când compoziția devine luminoasă și pufoasă, pentru aproximativ trei minute.

Prepararea aluatului

Se adaugă și ouăle și laptele bătut, amestecând bine, până când se omogenizează compoziția. Se toarnă amestecul lichid în făină, amestecând cu grijă, până când se întrepătrund ingredientele. Se împarte aluatul format între două boluri.

Cum se toarnă în forme

Într-unul dintre boluri se adaugă esența de vanilie, iar în celălalt fulgii de ciocolată topiți în prealabilă. Se adaugă în formele de brioșe aluatul cu vanilie, pe jumătate, turnând aluatul cu ciocolată în cealaltă jumătate.

Coacerea optimă

Se coc brioșele, până când o scobitoare introdusă la mijloc iese curată, pentru 15-17 minute. Se lasă să se răcească complet, după care pot fi savurate.

Cum ți s-a părut rețeta?

Click on a star to rate it!

Rating 2.5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

Te-ar mai putea interesa