Brioșe cu iaurt pentru întreaga familie

Iaurtul este un aliment sănătos și acceptat ușor de copii datorită consistenţei lui cremoase şi gustului relativ neutru.
brioșe cu iaurt
Timp de preparare
Pregătire:
Gătire:
Porții
Vârsta recomandată
de la 14 luni

Ce mămică nu ar vrea să aibă gata în aproximativ 30 de minute o porție de brioșe cu iaurt pentru întreaga familie? Sunt sănătoase, ușor de preparat și le vor satisface pofta de dulce celor mici. Puteți utiliza și o făină integrală din grâu combinată cu făină de ovăz, dar textura va fi mai densă și ușor umedă. Iată cum puteți prepara și voi acest desert aromat!

O porție de 225 gr de iaurt conține echivalentul proteinelor dintr-un ou. În felul acesta, iaurtul poate fi, uneori, o soluţie pentru copiii care refuză carnea. Vorbim aici de copii care tolerează produsele lactate şi le acceptă cu plăcere. Proteinele din iaurt sunt predigerate şi au rolul de a menţine nivelul de energie pe parcursul zilei.

Procesul de fermentare face iaurtul să fie digerat mai uşor decât laptele şi astfel, calciul, un mineral esenţial în creştere, prezent în iaurt, este mai bine asimilat. O porţie de iaurt conţine aproape 300 mg de calciu. Așadar, dacă le prepari copiilor tăi brioșe cu iaurt le vei oferi un produs și gustos și sănătos!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Ingrediente

făină o cană
fulgi de ovăz o cană
praf de copt 1 1/2 linguriță
bicarbonat de sodiu alimentar 1/2 linguriță
scorțișoară măcinată 1 linguriță
sare un praf
ou 1 buc
iaurt (grecesc) o cană
suc de mere neîndulcit 1/2 cană
zahăr brun 1/4 cană
extract de vanilie 1 linguriță
măr dat pe răzătoare 1 buc
stafide 1/2 cană

Pași preparare

Pregătirea pentru coacere

Se încălzește cuptorul la 176 grade Celsius și se stropește o tavă de brioșe cu spray de gătit sau se unge cu ulei. Se dă deoparte.

Prepararea compoziției

Într-un bol mare, se combină făina, fulgii de ovăz, praful de copt, bicarbonatul de sodiu alimentar, scorțișoara și sarea. Se dă deoparte. Într-un bol separat, se bate un ou cu ajutorul unui tel. Se adaugă peste el iaurtul, sucul de mere, zahărul brun, esența de vanilie, mărul ras, amestecând până când obțineți o compoziție omogenă.

Înglobarea ingredientelor uscate

Se adaugă ingredientele umede peste cele uscate, amestecând ușor, până când se combină acestea. Se adaugă și stafidele. Aluatul se divide în mod egal între cele 12 forme de brioșe, umplând aproape complet. Presărați cu fulgi de ovăz, dacă doriți.

Coacerea și servirea

Se lasă brioșele la cuptor pentru 20-22 de minute sau până când partea de sus este fermă la atingere, iar o scobitoare introdusă în centru iese curată. Se lasă să se răcească în tavă brioșele pentru aproximativ 10 minute, înainte de a le servi.

Cum ți s-a părut rețeta?

Click on a star to rate it!

Rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Te-ar mai putea interesa