Nu e atât de greu pe cât pare să faci un sufleu de conopidă. Multă lume se sperie la auzul cuvântului sufleu, însă nu este o rețetă atât de complicată precum te-ai aștepta. Trebuie să fii atente să nu bați prea tare albușurile de ou și vei obține un sufleu de conopidă bun de te lingi pe degete. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Nu ocoli din alimentaţia copilului tău conopida! Va fi cucerit imediat de gustul său dulceag, cu o valoare energetică moderată, dar care-i va oferi un aport diversificat de vitamine şi minerale. Se introduce în meniul celor mici după vârsta de un an, de exemplu cu un sufleu de conopidă!
De ce e bună conopida:
- Este cea mai bună legumă din punctul de vedere al vitaminelor C si A, al beta-carotenului şi al celulozei.
- Conţine sulforafan, o substanţă despre care s-a descoperit că previne apariţia cancerului.
- Furnizează vitamine din complexul B (B2, B3, B6), vitaminele K si E, minerale (potasiu, calciu, magneziu), oligoelemente (fier, zinc, fluor, seleniu, cupru, bor), precum şi fibre, care stimulează tranzitul intestinal.
- 100 g de conopidă oferă 24 de calorii.
Îți recomandăm să te uiți și la acest video
Ingrediente
Pași preparare
Se încălzește cuptorul la 200 grade Celsius, plasând un raft la mijlocul cuptorului. Se unge generos cu unt un vas de sufleu, după care se tapetează cu brânză rasă, înlăturând excesul.
Se amestecă împreună conopida, pătrunjelul ras, 1/4 linguriță de sare și piper alb, după gust, într-un castron mare.
Se topește untul într-o cratiță mare, la foc mediu. Se adaugă făina, după care se amestecă și se gătește pentru aproximativ 2 minute sau până când devine auriu deschis. Se adaugă un pic de lapte la un moment dat, amestecând constant, până când devine o compoziție omogenă.
Se aduce sosul la punctul de fierbere, amestecând și lăsând până când se îngroașă sosul, pentru aproximativ 1 minut. Se închide focul și se adaugă gălbenușurile de ou, 1/4 linguriță de piper alb și 1/2 linguriță de sare. Se amestecă și conopida, fiartă și scursă.
Albușurile se bat într-un castron, cu un mixer electric, la viteză mare, până când devin ușoare și pufoase. Se adaugă o lingură de albușuri în compoziția cu gălbenușuri, amestecând treptat totul, ușor, astfel încât să nu iasă aerul din albușurile bătute.
Se adaugă compoziția în vasul de sufleu și se lasă la cuptor timp de 35-40 minute sau până când se rumenește sufleul. Pentru a face crusta aurie de unt, se pune untul într-o cratiță mică, la foc mediu, amestecând ocazional, timp de aproximativ 6 minute. Se închide focul și se servește sufleul cu untul deasupra.