Rețeta de sandvici cu pui și pesto este ușor de preparat și este absolut delicioasă atunci când este servită cu o baghetă proaspătă de pâine, rucola, felii de roșii și mozzarella. Ingredientele pregătite ajung pentru 4 porții, iar timpul de preparare este de aproximativ 10-15 minute. Puteți, de asemenea, să puneți puțin pe grătar bagheta de pâine tăiată pe mijloc, pentru o textură mai crocantă.
De ce e bună carnea de pui:
- conţine fier, care este minunat pentru dezvoltarea armonioasă a copilului tău
- are şi multe alte minerale foarte importante necesare creşterii şi dezvoltării celui mic: fosfor, zinc, magneziu, seleniu
- nu uita nici de vitamine se găsesc în carne, mai ales grupul B-urilor şi cu precădere B12.
Îți recomandăm să te uiți și la acest video
Ingrediente
Pași preparare
Se spală 1/2 de piept de pui, se curăță de pielițe, se feliază, se asezonează cu sare și piper și se pune pe un grătar încins în prealabil. Se lasă 4-5 minute pe prima parte și 3-4 pe cealaltă. Se dă la o parte, se lasă puțin să se răcească, după care se taie mărunt.
Pentru a prepara pesto, se combină frunzele de busuioc, cățeii de usturoi, mugurii de pin și parmezanul proaspăt ras într-un bol, se condimentează cu sare și piper, după gust. Cu ajutorul unui mixer vertical sau al unui blender, se pasează ingredientele, adăugându-se într-un flux lent și continuu uleiul de măsline.
Într-un castron mare, se amestecă 1/2 cană de pesto, carnea mărunțită de pui, iaurtul grecesc, sarea și piperul. Se taie bagheta de pâine în 4, după care bucăţile se taie pe jumătate. Roșiile se feliază, iar sandviciurile se servesc adăugând pe părțile inferioare ale baghetei amestecul de pesto cu pui, rucola, feliile de roșii și mozzarella.