Sandvici cu pui și pesto, rețetă hrănitoare pentru micul dejun

Sandvici cu pui și pesto
Timp de preparare
Pregătire:
Gătire:
Porții
Vârsta recomandată
de la 24 luni

Rețeta de sandvici cu pui și pesto este ușor de preparat și este absolut delicioasă atunci când este servită cu o baghetă proaspătă de pâine, rucola, felii de roșii și mozzarella. Ingredientele pregătite ajung pentru 4 porții, iar timpul de preparare este de aproximativ 10-15 minute. Puteți, de asemenea, să puneți puțin pe grătar bagheta de pâine tăiată pe mijloc, pentru o textură mai crocantă.

De ce e bună carnea de pui:

  • conţine fier, care este minunat pentru dezvoltarea armonioasă a copilului tău
  • are şi multe alte minerale foarte importante necesare creşterii şi dezvoltării celui mic: fosfor, zinc, magneziu, seleniu
  • nu uita nici de vitamine se găsesc în carne, mai ales grupul B-urilor şi cu precădere B12.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Ingrediente

piept de pui tocat 2 căni
iaurt grecesc 1/4 cană
sare de mare 1/4 linguriță
piper negru proaspăt măcinat un praf
baghetă de pâine proaspătă 1 buc
rucola 2 căni
roșii coapte 2 buc
mozzarella 220 g
frunze proaspete de busuioc 1 cană
căței de usturoi curățați 6 buc (din care 3 pentru pesto)
muguri de pin 3 linguri
parmezan proaspăt ras 1/3 cană
ulei de măsline 1/3 cană

Pași preparare

Prepararea cărnii

Se spală 1/2 de piept de pui, se curăță de pielițe, se feliază, se asezonează cu sare și piper și se pune pe un grătar încins în prealabil. Se lasă 4-5 minute pe prima parte și 3-4 pe cealaltă. Se dă la o parte, se lasă puțin să se răcească, după care se taie mărunt.

Cum s eface pesto

Pentru a prepara pesto, se combină frunzele de busuioc, cățeii de usturoi, mugurii de pin și parmezanul proaspăt ras într-un bol, se condimentează cu sare și piper, după gust. Cu ajutorul unui mixer vertical sau al unui blender, se pasează ingredientele, adăugându-se într-un flux lent și continuu uleiul de măsline.

Finalizarea sandviciului

Într-un castron mare, se amestecă 1/2 cană de pesto, carnea mărunțită de pui, iaurtul grecesc, sarea și piperul. Se taie bagheta de pâine în 4, după care bucăţile se taie pe jumătate. Roșiile se feliază, iar sandviciurile se servesc adăugând pe părțile inferioare ale baghetei amestecul de pesto cu pui, rucola, feliile de roșii și mozzarella.

Cum ți s-a părut rețeta?

Click on a star to rate it!

Rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Te-ar mai putea interesa