Sandvici cu brânză cheddar și măr, o adevărată porție de sănătate

Sendviș cu brânză cheddar și măr, o soluție sănătoasă și delicioasă pentru gustarea copiilor. Iată cât de ușor și rapid poate fi preparat!
Sandvici cu brânză cheddar și măr
Timp de preparare
Pregătire:
Gătire:
Porții
Vârsta recomandată
de la 18 luni

Îți prezentăm o rețetă extrem de simplă, pe care copiii o vor accepta ușor. Este vorba despre sandvici cu brânză cheddar și măr. Acesta poate fi servit ca gustare între mesele principale, poate fi luat ca pachet la școală ori în călătorie și-i va oferi copilului tău un plus de energie! Se prepară extrem de rapid și va fi cerut cu siguranță și-n altă zi!

De ce e bun mărul?

  • Este bogat în minerale şi vitamine, ducând la un bun echilibru al alimentaţiei.
  • Magneziul, potasiul, calciul sunt prezente din belşug, însă generoasă e şi oferta de provitamină A, vitamine din grupul B şi mai ales faimoasa vitamină C, care alungă infecţiile şi fixează calciul.
  • Este perfect adaptat stomacului copiilor; reglează cu blândeţe tranzitul intestinal, graţie pectinelor (fibrelor sale caracteristice) foarte bine tolerate de cei mici.
  • Are conţinut caloric mic.
  • Savoarea şi dulceaţa lui sunt foarte pe placul celor mici; poate înlocui oricând dulciurile care fac carii.
  • Face bine la dantură; consistenţa sa stimulează gingiile şi curăţă dinţii.

Alte acţiuni binefăcătoare: are proprietăţi calmante, mai ales dacă e consumat seara, combate bronşitele (sub formă de infuzie). Nu în ultimul rând, aduce mereu prospeţime; normal, având în vedere este alcătuit, în proporţie de aproape 85 %, din apă.

Brânza Cheddar este întotdeauna produsă din lapte de vacă şi are o textură uşor fărâmicioasă dacă este corect preparată. Acest tip de brânză este sărac în carbohidraţi şi calorii, conţine vitamina A şi calciu. Vitamina A menţine sănătatea ochilor, protejează împotriva osteoporozei şi întăreşte oasele. Un sandvici cu brânză cheddar și măr va fi cu adevărat sănătate pe pâine pentru copilul tău!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Ingrediente

pâine, de preferat din făină integrală 4 felii
muștar Dijon o linguriță
brânză cheddar 4 felii
măr 4 felii

Pași preparare

Cum alegi pâinea

Se ung feliile de pâine cu muștarul Dijon.
Alege o pâine integrală! Este variantă de pâine sănătoasă furnizează copilului proteine vegetale, vitamine (B1, B2, B6, PP şi E), elemente minerale (fier, fosfor, magneziu, calciu), fibre și acizi grași.

Ordinea ingredientelor

Pe fiecare felie de pâine se pun, una peste alta. Peste toate ingredientele se pune o altă felie de brânză, de data aceasta fără muștar.a, brânza, felia de măr, din nou brânza. Opțional se paote adăuga piept de pui fript pe grill.

Servirea și decorarea

Se taie sandviciurile e diagonală, pentru a se putea ține ușor în mână. Poți fixa straturile cu o scobitoare pentru ca sandviciul să rămână intact. Poți orna sandviciul cu diverse legume, tăiate în forme atractive pentru cei mici.

Cum ți s-a părut rețeta?

Click on a star to rate it!

Rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Te-ar mai putea interesa