Aceste roti cu spanac sunt o modalitate practică de a-i face cunoștință copilului cu altfel de cereale ca sorgul și meiul sub formă de făină. Aceste făinuri sunt mai bogate în fibre, fier și acid folic decât făina din grâu. Un deliciu pe care cei mici îl vor adora!
Dacă introduceți roti cu spanac în alimentația copilului în primul an de viață le vor accepta mai ușor decât dacă le vor gusta când sunt adulți. Pe lângă calitățile acestor făinuri, acest preparat asigură nutrienți esențiali din spanac și brânza indiană Paneer.
De ce e bun spanacul
- Conţine magneziu şi ajută la prevenirea diabetului.
- Sucul de spanac este un bun remediu pentru constipaţie.
- Oferă organismului săruri minerale, oligoelemente şi vitamine.
- Este un bun întăritor al sistemului imunitar.
- Principalii constituenţi ai spanacului sunt: săruri minerale din belsug (sodiu, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, sulf, mangan, zinc, cupru, iod, fier), vitamine (A, B1, B2, B12, PP, C, acid folic), clorofila, aminoacizi (arginina, lizina), lipide, protide, glucide, mucilagii.
Îți recomandăm să te uiți și la acest video
Ingrediente
Pași preparare
Se combină toate ingredientele într-un vas adânc și se transformă într-un aluat pufos cu ajutorul apei. Consistența trebuie să fie normală, pentru a putea fi întins cu ușurință.
Se împarte aluatul rezultat în 4 porții egale și se formează 4 roti cu diametrul de 10 centimetri cu ajutorul făinii de sorg și a unui sucitor.
Fiecare porție se poate coace sau prăji în câteva picături de ulei de măsline într-o tigaie care nu se lipește.
Roti de spanac se prepară la flacără medie până se aurește pe ambele părți.