Pizza cu ton mărunțit, o rețetă ce merge și la prânz și la cină

Copilul tău nu s-a împrietenit până acum cu peștele? Iată o rețetă care-l va face să-l iubească pur și simplu!
pizza cu ton mărunțit
Timp de preparare
Pregătire:
Gătire:
Porții
Vârsta recomandată
de la 24 luni

Pizza cu ton mărunțit și legume este o rețetă relativ simplă, care se prepară destul de rapid și este destul de economică. Te va scoate oricând din încurcătură, fie că ai musafiri neanunțați, fie că ajungi târziu acasă și nu știi ce să mai gătești într-un timp relativ scurt.

Nu te aştepta ca cel mic să accepte peştele de la prima încercare! Nu-l forţa, încearcă mai târziu! După ce copilul tău a împlinit 2 ani îl poţi răsfăţa cu peşte cu carne mai grasă sau din conservă (ideale sunt cele preparate cu apă şi nu cu ulei, deoarece sunt mai uşor de digerat).

Unor copii le place peştele şi atunci poate fi introdus în alimentaţie o dată sau de două ori pe săptămână. Mulţi alţii îl refuză însă, ferm după mai multe încercări! Pizza cu ton mărunțit poate fi o variantă excelentă pentru o nouă prietenie dintre cel mic și peștele.

De ce e bun peștele:

  • Conţine vitamina liposolubilă A (importantă pentru menţinerea sănătoasă a tegumentelor şi mucoaselor, element-cheie în mecanismul vederii) şi D (celebra vitamină antiRahitism), în special peştele gras.
  • Are o valoare nutriţională ridicată: peste 18 % proteine, conţinut ridicat de fosfor, iod, vitamine din grupul B.
  • Are un conţinut redus de grăsimi saturate, fiind foarte bogată în acizi graşi polinesaturati de tip omega trei şi diferiţi acizi graşi polinesaturaţi de origine animală (omega 6).

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Ingrediente

făină 1 kg
drojdie 40 g
ulei 3 linguri
apă caldă 400 ml
ton mărunțit o conservă
ceapă tăiată feliuțe subțiri 1 buc
ardei 1 buc
mozzarella 200 g
roșii, tăiate felii 2 buc
șuncă 100 g, opțional
măsline, tăiate felii 8 buc

Pași preparare

Maiaua pentru aluat

Se pune drojdia într-un pahar înalt sau o crăticioară împreună cu sarea, două linguri de făină şi aproximativ 200 ml de apă calduţă. Se obține o maia din făină, apă şi drojdie. Vasul se pune într-un loc cald. Nu pe foc sau prea aproape de el! Se lasă maiaua să dospească vreo 15 minute.

Prepararea blatului

Se cerne făina, dacă e cazul, se adaugă maiaua şi uleiul (se face cu mâna o scobitură în faină astfel încât maiaua şi uleiul să nu curgă). Se frământă, din exterior spre interior, adăugând încet apă călduţă, nu fierbinte, timp de 10 minute, pentru ca drojdia şi restul ingredientelor să se amestece bine. Aluatul trebuie să fie elastic, relativ moale, cat să se ia de pe mâna. Aluatul se pune la dospit, acoperit, la loc cald şi lăsaţi-l minim 30 de minute.

Așezarea ingredientelor

Blatul se unge cu un ou bătut. Deasupra se pune conserva de ton mărunțit cât să acopere blatul. Urmează celelalte ingrediente: mozzarella, ardeiul, roșiile și șunca. Pizza se dă la cuptor maxim 20 de minute.

Cum ți s-a părut rețeta?

Click on a star to rate it!

Rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Te-ar mai putea interesa