Pizza cu ton mărunțit și legume este o rețetă relativ simplă, care se prepară destul de rapid și este destul de economică. Te va scoate oricând din încurcătură, fie că ai musafiri neanunțați, fie că ajungi târziu acasă și nu știi ce să mai gătești într-un timp relativ scurt.
Nu te aştepta ca cel mic să accepte peştele de la prima încercare! Nu-l forţa, încearcă mai târziu! După ce copilul tău a împlinit 2 ani îl poţi răsfăţa cu peşte cu carne mai grasă sau din conservă (ideale sunt cele preparate cu apă şi nu cu ulei, deoarece sunt mai uşor de digerat).
Unor copii le place peştele şi atunci poate fi introdus în alimentaţie o dată sau de două ori pe săptămână. Mulţi alţii îl refuză însă, ferm după mai multe încercări! Pizza cu ton mărunțit poate fi o variantă excelentă pentru o nouă prietenie dintre cel mic și peștele.
De ce e bun peștele:
- Conţine vitamina liposolubilă A (importantă pentru menţinerea sănătoasă a tegumentelor şi mucoaselor, element-cheie în mecanismul vederii) şi D (celebra vitamină antiRahitism), în special peştele gras.
- Are o valoare nutriţională ridicată: peste 18 % proteine, conţinut ridicat de fosfor, iod, vitamine din grupul B.
- Are un conţinut redus de grăsimi saturate, fiind foarte bogată în acizi graşi polinesaturati de tip omega trei şi diferiţi acizi graşi polinesaturaţi de origine animală (omega 6).
Îți recomandăm să te uiți și la acest video
Ingrediente
Pași preparare
Se pune drojdia într-un pahar înalt sau o crăticioară împreună cu sarea, două linguri de făină şi aproximativ 200 ml de apă calduţă. Se obține o maia din făină, apă şi drojdie. Vasul se pune într-un loc cald. Nu pe foc sau prea aproape de el! Se lasă maiaua să dospească vreo 15 minute.
Se cerne făina, dacă e cazul, se adaugă maiaua şi uleiul (se face cu mâna o scobitură în faină astfel încât maiaua şi uleiul să nu curgă). Se frământă, din exterior spre interior, adăugând încet apă călduţă, nu fierbinte, timp de 10 minute, pentru ca drojdia şi restul ingredientelor să se amestece bine. Aluatul trebuie să fie elastic, relativ moale, cat să se ia de pe mâna. Aluatul se pune la dospit, acoperit, la loc cald şi lăsaţi-l minim 30 de minute.
Blatul se unge cu un ou bătut. Deasupra se pune conserva de ton mărunțit cât să acopere blatul. Urmează celelalte ingrediente: mozzarella, ardeiul, roșiile și șunca. Pizza se dă la cuptor maxim 20 de minute.