Pizza cu pui și cu aluat de casă, rețeta care adună toată familia

Mereu există alternative la fast food! Una dintre ele este pizza sănătoasă gătită în casă. Iată o rețetă cu care nu vei da greș niciodată!
Pizza cu pui și cu aluat de casă
Timp de preparare
Pregătire:
Gătire:
Porții
Vârsta recomandată
de la 18 luni

Dacă ți-e poftă de o pizza ca la carte, poți încerca această rețetă de pizza cu pui și aluat de casă. Se face ușor, fiind gata în aproximativ două ore, pentru că trebuie lăsat aluatul la crescut. Dacă e delicioasă? Hm, mai mult decât te-ai fi așteptat! Iată ce pași trebuie să urmezi pentru o cină italienească!

De-a lungul timpului au fost publicate mai multe studii serioase care înclină covârşitor balanţa în favoarea pizzei. Italieni, englezi, americani – toţi se întrec în a lăuda protecţia pe care se pare că o conferă consumul regulat de pizza împotriva bolilor de inimă şi a mai multor forme de cancer.

Italienii sunt primii care au susţinut că o pizza mâncată pe săptămână face ca riscul apariţiei anumitor forme de cancer să scadă: cu 59% pentru cancerul de esofag, cu 26% pentru cancerul de colon şi respectiv 34% pentru cancerul cavităţii bucale. De asemenea, consumul săptămânal de pizza scade şansele apariţiei unui infarct miocardic cu 30%!

Te întrebi atunci cum au obţinut cercetătorii rezultate încurajatoare? Ei bine, pizza din Italia este cu totul diferită de ceea ce poţi degusta pe la noi. Blatul este foarte subţire. Sosul de roşii este natural şi abundent (20% din volumul pizzei), uleiul de măsline nu lipseşte (4%) atât la prepararea aluatului, cât şi din compoziţie. Brânza, vestita mozzarella, nu este într-o cantitate prea mare nici ea (20%) şi nu conţine atâta grăsime cât caşcavalul autohton.

Gătește pizza cu pui și cu aluat de casă, gust italian, sănătate în farfurie!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Ingrediente

apă caldă 3/4 cană
drojdie 1 linguriță
făină 2 căni
sare 1 1/2 linguriță
sos de roșii 1/2 cană
sos barbeque 1/4 cană
mozzarella, tăiată mărunt 230 g
piept de pui, fiert și tăiat în bucăți mici 1 buc
coriandru tocat mărunt, pentru ornat 20 g
ceapă verde tocată mărunt, pentru ornat 1/2 legătură
roșii feliate subțire 2 buc

Pași preparare

Cum se face blatul de pizza

Pentru a face aluatul, se amestecă apa și drojdia într-un bol. Se adaugă făina și sarea în castron și se amestecă, până când se formează un aluat. Se frământă aluatul pe un tocător, până când aluatul este neted și elastic, pentru aproximativ cinci minute. Se mai adaugă o lingură de făină, dacă aluatul încă se lipește de mâini. Se lasă să crească pentru aproximativ o oră și jumătate, în bolul acoperit cu un prosop, la cald.

Pregătirea blatului pentru coacere

Se încălzește cuptorul la 220 grade Celsius. Aluatul de pizza se întinde pe un tocător, până când este subțire, dar fără să se rupă. Se trasferă aluatul într-o tavă rotundă de cuptor, tapetată cu hârtie de copt.

Aranjarea ingredientelor

Se întinde sosul de tomate pe pizza și sosul barbeque. Se adaugă mozzarella feliată și puiul fiert mărunțit. Se lasă la cuptor timp de 10-15 minute sau până când aluatul este gătit și crocant, iar brânza este topită. Se ornează cu coriandru și ceapă verde și se servește fierbinte.

Cum ți s-a părut rețeta?

Click on a star to rate it!

Rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Te-ar mai putea interesa