Pizza 3 în 1, pentru momentele când contează doar conectarea cu cei dragi

Pizza 3 în 1 poate fi făcută atât după rețeta propusă de noi, cât și după propria ta rețetă. Folosește mereu ingrediente proaspete, de calitate!
pizza 3 în 1
Timp de preparare
Pregătire:
Gătire:
Porții
Vârsta recomandată
de la 18 luni

Pizza 3 în 1 este cea care satisface gusturile unei familii întregi. Ingredientele pe care le vei găsi în rețeta noastră sunt pur orientative! Tu poți face combinații suprinzătoare din ingredientele pe care cei dragi ție le consumă, de obicei cu poftă. Lasă-ți imaginația liberă în bucătărie și vei obține o pizza delicioasă.

Combină întotdeauna ingrediente de calitate, naturale, cât mai puțin procesate chimic. Roșiile, mozzarella, uleiul de măsline, peștele îi vor duce pe ai tăi cu gândul la pizza italiană, originală, cea despre care specialiștii spun că ar fi cea mai sănătoasă. Pizza 3 în 1 făcută în casă, pe lângă un gust desăvârșit, poate fi și o cină extrem de sănătoasă în familie.

Italienii sunt primii care au susţinut că o pizza mâncată pe săptămână face ca riscul apariţiei anumitor forme de cancer să scadă: cu 59% pentru cancerul de esofag, cu 26% pentru cancerul de colon şi respectiv 34% pentru cancerul cavităţii bucale. De asemenea, consumul săptămânal de pizza scade şansele apariţiei unui infarct miocardic cu 30%!

Te întrebi atunci cum au obţinut cercetătorii rezultate încurajatoare? Ei bine, pizza din Italia este cu totul diferită de ceea ce poţi degusta pe la noi. Blatul este foarte subţire. Sosul de roşii este natural şi abundent (20% din volumul pizzei), uleiul de măsline nu lipseşte (4%) atât la prepararea aluatului, cât şi din compoziţie. Brânza, vestita mozzarella, nu este într-o cantitate prea mare nici ea (20%) şi nu conţine atâta grăsime cât caşcavalul autohton.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Ingrediente

mozzarela răzuită 150 g
capere un borcan mic
porumb dulce o conservă mică
ton o conservă
somon file 100 g
ciuperci proaspete 3 bucăți de mărime medie
roșii cherry 4-5 bucăți, tăiate pe jumătate
măsline fără sâmburi 100 g
ulei de măsline 1 lingură
apă 240 ml
sare 1 ½ linguriță
făină 480 g
drojdie 1 linguriță

Pași preparare

Frământarea blatului

Pentru frământarea blatului se poate folosi o mașină de făcut pâine sau se poate face în varianta clasică, frâmântându-l cu mâna. Ingredientele pentru blat sunt: faina, apa, uleiul de măsline, drojdia și sarea.
Aluatul se lasă la dospit 10-15 minute și apoi se întinde într-o tavă de cuptor în care s-a pus o hârtie de copt.

Primul strat de ingrediente

Odată ajuns în tavă, blatul se taie în trei părți egale, deoarece fiecare dintre ele va avea ingrediente diferite, în afară de mozzarela care se pune de la început pe întreaga suprafață.

Pregătirea fiecărei părți

Pe prima felie de blat se poate pune: porumb dulce, ton, măsline și doar câteva capere.
Pe partea din mijloc se pun: roșiile cherry, ciupercile și măsline. Deasupra se mai poate adăuga un strat de mozzarella. Pe ultima parte se pun: somon, capere și măsline.
Aceste ingrediente sunt orientatative. Pizza 3 în 1 se poate realiza cu ingredientele preferate ale familiei tale.

Timpul de coacere

Pizza 3 în 1 se dă la cuptor 15 minute, deoarece niciunul dintre ingredientele propuse nu necesită un timp de coacere prea mare.

Cum ți s-a părut rețeta?

Click on a star to rate it!

Rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Te-ar mai putea interesa