Una dintre mâncărurile tradiționale spaniole este paella, și uite cum se face o rețetă de paella cu pui. Nu renunțăm nici la creveți, dar se mai adaugă și chorizo pe lângă aceștia și pui, pentru un gust autentic de pe malurile Mediteranei. Preparatul va fi gata în aproximativ 50 de minute, iar ingredientele pregătite ajung pentru 4 porții delicioase de paella cu pui.
De ce este importantă carnea pentru cei mici:
- În alimentația copiilor, carnea nu trebuie privită doar ca un „munte de fier”! Ea mai are şi alte calităţi! Proteinele din carne, de cea mai bună calitate, furnizează aminoacizi esenţiali, care nu pot fi sintetizaţi de organism şi care trebuie luaţi din alimentaţie.
- Fierul conţinut în carne (3-5 mg la 100 de grame) se absoarbe cel mai uşor, circa 20-22 %, procent ce poate fi mărit când cărniţa este asociată cu puţină vitamina C (din piureul de cartofi, salată de roşii, suc de portocale, salată verde, etc.).
- Pe lângă fier, carnea conţine şi multe alte minerale foarte importante pentru dezvoltarea armonioasă a copilului: fosfor, zinc, magneziu, seleniu. Şi vitamine se găsesc în carne, mai ales grupul B-urilor şi cu precădere B12.
Peştele (cel alb este acceptat în dietă după ce copilul a împlinit 10 luni) este alimentul cel mai bogat în iod (100-500 gama la 100 de grame). Iată ce pași trebuie să urmezi pentru o cină care merge perfect alături de un pahar de vin pentru cei mari și un fresh de portocale pentru cei mici!
Îți recomandăm să te uiți și la acest video
Ingrediente
Pași preparare
Se curăță și se feliază subțire cățeii de usturoi. Ceapa și morcovul se curăță, se spală bine sub un jet de apă rece și se toacă relativ mărunt. Se spală și frunzele verzi de pătrunjel, se toacă mărunt, după care se taie în bucăți mai mari chorizo și pulpele de pui spălate bine în prealabil.
Se pune o lingură de ulei într-o tigaie mare, la foc mediu, se adaugă usturoiul, ceapa, morcovul, tulpinile de pătrunjel, chorizo, carnea de pui și boiaua de ardei, lăsându-se să se prăjească timp de aproximativ 5 minute, amestecând periodic.
Ardeiul roșu se curăță de semințe și se toacă, după care se adaugă în tigaie, unde se lasă pentru aproximativ 5 minute în această compoziție. Se adaugă și piureul de tomate, după care se adaugă orezul, se amestecă timp de câteva minute, astfel încât să se întrepătrundă aromele.
Se toarnă 750 de mililitri de apă clocotită și se adaugă un vârf de cuțit de sare și unul de piper. Se pune un capac și se aduce la punctul de fierbere, după care se reduce focul la mic, timp de 15 minute, amestecând periodic din exterior în interior și invers, mai adăugând un strop de apă dacă este necesar.
Se adaugă mazărea și creveții și se mai gătește paella pentru încă 5 minute sau până când se gătesc bine toate ingredientele. Se adaugă frunzele verzi de pătrunjel tocate mărunt și se servește paella cu felii de lămâie pe o parte a farfuriei. Dacă se dorește un plus de culoare se pot adăuga în timpul gătirii și 6 midii, 6 scoici sau orice alte tipuri de pește.