Gulaș de vită pentru mesele savuroase în familie

Gulașul de vită este o rețetă tradițională care va fi mereu la modă. Alege să o gătești ca feluldoi la prânz ori pentru o cină în familie.
gulaș de vită
Timp de preparare
Pregătire:
Gătire:
Porții
Vârsta recomandată
de la 18 luni

Mămicile își doresc mereu să-i ajute pe cei mici să descopere cât mai multe gusturi aromate, așa că ne-am gândit să îți prezentăm o rețetă de gulaș de vită. Este ideală pentru o masă în familie, nu doar pentru cei mici! Iată ce pași trebuie să urmezi pentru un preparat fraged și gustos!

Proteinele din carne, de cea mai bună calitate, furnizează aminoacizi esenţiali, care nu pot fi sintetizaţi de organism şi care trebuie luaţi din alimentaţie. Pe lângă fier, carnea conţine şi multe alte minerale foarte importante pentru dezvoltarea armonioasă a copilului: fosfor, zinc, magneziu, seleniu. De asemenea, s-a observat că fierul „animal” creşte de circa 4 ori absorbţia fierului „vegetal”, când se întâlnesc la aceeaşi masă: de exemplu, în gulaș de vită.

De ce e bună carnea de vită:

  • are un conţinut bogat în fier, fiind recomandată pentru o dezvoltarea sănătoasă şi armonioasă a micuţului
  • Proteinele din carne furnizează aminoacizi esenţiali, care nu pot fi sintetizaţi de organism şi care trebuie luaţi din alimentaţie
  • Dintre vitaminele şi mineralele regăsite în carnea de vită amintim: vitamine B12, vitamina C (mai ales dacă este asociată cu legme rădăcinoase), magneziu, fosfor, zinc.

Toate regimurile recomandate de medicii pediatri spun că în alimentaţia copilului de 2-3 ani carnea este esenţială. Ea nu se poate înlocui cu alte surse de proteine – vegetale sau cu lactate. Să nu uităm nici o clipă că un copil are organismul în creştere şi-atunci este nevoie de o alimentaţie echilibrată. În care să intre şi o cantitate rezonabilă de carne

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Ingrediente

ulei de măsline 2 linguri
mușchi de vită, tăiat în bucăți mici 700 g
făină albă 30 g
ceapă mare, curățată și tăiată în felii subțiri 1 buc
căței de usturoi, curățați și tocați mărunt 2 buc
ardei verde, fără semințe, tăiat în felii subțiri 1 buc
ardei roșu, fără semințe, tăiat în felii subțiri 1 buc
piure de roșii 2 linguri
boia de ardei 2 linguri
roșii mari, tăiate mărunt 2 buc
vin alb sec 75 ml
supă de vită sau apă 300 ml
pătrunjel verde, tocat mărunt 2 linguri
piper negru proaspăt măcinat după gust
smântână 150 ml

Pași preparare

Prepararea termică a cărnii

Se încălzește cuptorul la 170 grade Celsius sau la treapta 3 pe gaz. Se încinge o lingură de ulei de măsline într-o cratiță termorezistentă. Carnea de vită se trece prin făină și se rumenește, în loturi, în uleiul încins. Se dă la o parte. Se adaugă uleiul rămas în cratiță.

Rumenirea legumelor

Se adaugă ceapa, usturoiul, ardeiul gras și ardeiul roșu în cratiță și se călesc, până când se înmoaie, amestecând constant, pentru aproximativ cinci minute. Se readuce carnea de vită în cratiță, împreună cu piureul de roșii și boiaua de ardei. Se lasă să se gătească, amestecând, timp de două minute.

Fierberea ingredientelor împreună

Se adaugă și roșiile mărunțite, vinul alb și zeama de la supa de vită. Se amestecă, se acoperă cratița și se lasă în cuptorul preîncălzit în prealabil, pentru aproximativ o oră și jumătate. Alternativ, se acoperă și se fierbe la foc mic, pe o plită, timp de aproximativ o oră. Însă în cazul acesta, se dă capacul la o parte după 45 de minute.

Pregătirea pentru servire

Se presară deasupra frunzele de pătrunjel proaspăt tocat și se asezonează cu sare și piper proaspăt măcinat. Se adaugă smântâna și se poate servi.

Cum ți s-a părut rețeta?

Click on a star to rate it!

Rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Te-ar mai putea interesa