Chifteluțe din somon și quinoa

Chifteluțele din somon și quinoa se prepară destul de rapid și sunt foarte sănătoase pentru orice membru al familiei.
Chifteluțe din somon și quinoa
Timp de preparare
Pregătire:
Gătire:
Porții

Având în compoziție ingrediente considerate superalimente, poți fi sigură că nu vei da greș dacă îi oferi copilului chifteluțe din somon și quinoa. Pseudocereală, quinoa se folosește la salate și preparate din carne, dar și la deserturi. Iată cât de rapid se poate prepara!

De ce e bun peștele

  • Conţine vitamina liposolubilă A (importantă pentru menţinerea sănătoasă a tegumentelor şi mucoaselor, element-cheie în mecanismul vederii) şi D (celebra vitamină antiRahitism), în special peştele gras.
  • Are o valoare nutriţională ridicată: peste 18 % proteine, conţinut ridicat de fosfor, iod, vitamine din grupul B.
  • Are un conţinut redus de grăsimi saturate, fiind foarte bogată în acizi graşi polinesaturati de tip omega trei şi diferiţi acizi graşi polinesaturaţi de origine animală (omega 6).

De ce e bună quinoa

  • Quinoa este bogată în fier. O cană de quinoa gătită (185 de grame) conține aproximativ 3 mg de fier, ceea ce reprezintă 15% din necesarul zilnic. O dietă adecvată în fier poate ajuta la prevenirea anemiei, indiferent de vârstă.
  •   Este potrivită pentru persoanele intolerante sau alergice la gluten, fiind o pseudocereală fără gluten.
  •  Conține acizi grași, dintre care 25 % sunt sub formă de acid oleic. Acesta este un acid gras monosaturat, sănătos pentru inimă, iar 8% din acesta este ALA (acid alfa-linolenic), adică acidul gras omega-3 care se găsește predominant în plante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Ingrediente

cartofi dulci 200 g
quinoa 75 g
somon 175 g
pesmet alb 86 g
spanac tocat mare 40 g
parmezan dat pe răzătoare 30 g
sos de pește 1 linguriță
chilly dulce 1 linguriță

Pași preparare

Pregătirea cartofilor

Se înțeapă cartofii cu o furculiță, după care se coc în cuptorul cu microunde 7-10 minute până se înmoaie. Se pot coace și în cuptorul aragazului. Se lasă la răcit, apoi se curăță de coajă.

Amestecul ingredientelor

Se pun toate ingredientele în blender, și se amestecă bine până se obține o pastă omogenă. După ce pasta se pune într-un castron se potrivește la gust. Din amestecul obținut se formează 20 de biluțe care se tăvălesc prin făină.

Prăjirea/coacerea chiftelelor

Se pune o tigaie cu ulei la încins la foc potrivit. Se alege un ulei sănătos (de preferat ulei de măsline) în care nu s-a mai prăjit nimic înainte. Se prăjesc câte 5-6 minute până se rumenesc suficient de bine. Aceeași compoziție se poate coace la cuptor, în loc să fie prăjită. Vor fi mult mai sănătoase preparate în acest mod.

Servirea

Se recomandă servirea caldă a chifteluțelor din somon și quinoa alături de o salată se sezon, pentru un aport suplimentar de fibre și vitamine.

Cum ți s-a părut rețeta?

Click on a star to rate it!

Rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Te-ar mai putea interesa