Brioșe cu morcovi și ovăz, un desert gustos și sănătos

Aluatul de brioșe cu morcovi și ovăz poate fi păstrat și la congelator pentru cel mult șase luni și pregătit ulterior, după ce se dezgheață.
brioșe cu morcov și ovăz
Timp de preparare
Pregătire:
Gătire:
Porții
Vârsta recomandată
de la 10 luni

Ți-am pregătit o rețetă de brioșe cu morcovi și ovăz, ușor de preparat, care pot fi păstrate la frigider într-un recipient etanș de sticlă pentru o săptămână și pus în pachețelele întregii familii. Deserturile delicioase pe care le vedeți în vitrine pot fi preparate cu ușurință și în propria bucătărie, doar cu ingrediente sănătoase.

Cerealele (grâul, orzul, ovăzul, secara, meiul, orezul şi porumbul) sunt cea mai puternică sursă de glucide de calitate. Amidonul conţinut în procente, în funcţie de aliment (40-50 % pâine integrală, 80 % griş), este cel mai important. Caloriile furnizate de glucide asigură cel puţin jumătate din totalul caloriilor zilnice.

Cu toate că proteinele aduse de ele sunt puţine (10-15 % din masa lor) şi sunt de calitate mai „slabă” (nu conţin toţi aminoacizii esenţiali), ele suplinesc prin mineralele şi vitaminele pe care le conţin:

  • fier (din mălai, făină integrală),
  • magneziu (din fulgi de ovăz, orez, mălai, pâine integrală),
  • cupru (din pâine integrală şi intermediară),
  • fosfor (din orz, mălai, pâine integrală),
  • zinc (din grâu, orz),
  • vitaminele B1, B2, B6, K, PP,
  • acid pantotenic.

Așadar, pregătind celor dragi brioșe cu morcovi și ovăz, le vei servi o porție de sănătate, într-un desert de care nu se vor sătura niciodată!

 

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Ingrediente

ouă mari 2 buc
suc de mere, neîndulcit 3/4 cană
miere brută sau sirop de arțar 1/3 cană
extract de vanilie o linguriță
scorțișoară o linguriță
nucșoară 1/2 linguriță
praf de copt 2 lingurițe
bicarbonat de sodiu alimentar 3/4 lingurițe
sare 1/4 linguriță
morcov ras 1 1/2 căni
fulgi de ovăz o cană
făină integrală o cană
stafide 1/3 cană
nuci tocate 1/3 cană
spray de gătit sau ulei vegetal

Pași preparare

Pregătirea cuptorului și a tăvii

Se încălzește cuptorul la 176 grade Celsius și se unge o tavă de brioșe cu ulei sau cu spray de gătit. Se dă deoparte.

Ordinea înglobării ingredientelor

Într-un bol mare, se adaugă ouăle, sucul de mere, mierea, vanilia, scorțișoara, nucșoara, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea și se amestecă bine, până când obțineți o compoziție omogenă. Se adaugă morcovii și se amestecă de câteva ori. Se adaugă și fulgii de ovăz și făina integrală, amestecându-se ușor până când se integrează toate ingredientele. Se introduc în aluat stafidele și nucile tocate.

Coacerea optimă

Se distribuie egal aluatul în 12 brioșe, în tavă, și se lasă timp de 25 de minute la cuptor sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată. Se lasă să se răceasca brioșele pentru câteva minute, după care pot fi consumate.

Cum ți s-a părut rețeta?

Click on a star to rate it!

Rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Te-ar mai putea interesa