Brioșe cu mere, o alegere sănătoasă indiferent de anotimp

Disponibil tot timpul anului, într-o varietate de soiuri, bogat în vitamine şi cu efect benefic asupra organismului, mărul este, pe drept cuvânt, fructul de bază al alimentaţiei copilului.
brioșe cu mere
Timp de preparare
Pregătire:
Gătire:
Porții
Vârsta recomandată
de la 11 luni

 Cei mici vor fi absolut încântați de un desert cum sunt aceste brioșe cu mere. Timpul de preparare este de aproximativ 12 minute, iar cel de gătire de 40 de minute. Deci în mai puțin de o oră, îi puteți răsfăța pe cei mici cu ceva delicios și sănătos. Iată cum puteți prepara acest desert sănătos cu mere acasă!

De ce e bun mărul

  • Este bogat în minerale şi vitamine, ducând la un bun echilibru al alimentaţiei
  • Magneziul, potasiul, calciul sunt prezente din belşug, însă generoasă e şi oferta de provitamină A, vitamine din grupul B şi mai ales faimoasa vitamină C, care alungă infecţiile şi fixează calciul
  • Este perfect adaptat stomacului fragil al bebeluşilor; reglează cu blândeţe tranzitul intestinal, graţie pectinelor (fibrelor sale caracteristice) foarte bine tolerate de cei mici
  • Are conţinut caloric mic
  • Savoarea şi dulceaţa lui sunt foarte pe placul copiilor; poate înlocui oricând bomboanele şi alte dulciuri care fac carii
  • Face bine la dantură; consistenţa sa stimulează gingiile şi curăţă dinţii
  • Alte acţiuni binefăcătoare: are proprietăţi calmante, mai ales dacă e consumat seara, combate bronşitele (sub formă de infuzie).
  • Nu în ultimul rând, aduce mereu prospeţime; normal, având în vedere este alcătuit, în proporţie de aproape 85 %, din apă

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Ingrediente

nuci pecan tocate 1/4 cană
zahăr brun 3/4 cană
scorțișoară măcinată 1/2 linguriță
făină albă o cană
făină integrală de grâu o cană
bicarbonat de sodiu o linguriță
sare fină un praf
ulei de rapiță 1/4 cană
ouă mari 2 buc
suc de mere natural o cană
extract de vanilie o linguriță
lapte bătut degresat 3/4 cană
măr decojit, scos miezul și tăiat bucățele mici 1 buc

Pași preparare

Amestecul ingredientelor uscate

Se încălzește cuptorul la 204 grade Celsius. Se unge o tavă de brioșe cu spray de gătit sau cu puțin ulei vegetal. Într-un bol mic, se amestecă împreună nucile pecan, 2 linguri de zahăr brun și scorțișoara.

Omogenizarea ingredientelor

Într-un bol mediu, se amestecă împreună făina, bicarbonatul de sodiu și sare. Într-un castron mare, se amesteca 3/4 cană de zahăr și uleiul de rapiță, până când se combină. Se adaugă ouăle, câte unul pe rând, amestecând bine după fiecare. Se adaugă sucul de mere și esența de vanilie.

Definitivarea compoziției

Compoziția lichidă se adaugă în făină, în două loturi, alternând cu laptele bătut. Se amestecă bine, până când obțineți o compoziție omogenă. Se adaugă și bucățile mici de mere. Se toarnă aluatul în forma de brioșe pregătită și se presară cu amestecul de nuci pecan.

Coacerea optimă

Se lasă la cuptor până când se poate introduce o scobitoare în brioșe și iese curată, între 20 și 25 de minute. Se lasă să se răcească timp de 15 minute, după care se scot brioșele din tavă.

Cum ți s-a părut rețeta?

Click on a star to rate it!

Rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Te-ar mai putea interesa