Brioșe cu lămâie și mac se pot prepara în orice anotimp și vor înmiresma casa în timp ce sunt devorate de cei dragi. Asta nu e deloc o problemă, având în vedere că le puteți prepara în nici mai mult, nici mai puțin de 40 minute. Așa că dacă rămâneți fără brioșe prea repede, puteți încerca și un sortiment diferit imediat.
O singură linguriţă de seminţe de mac conţine 29 % din doza zilnica recomandată de mangan şi 13 % din cea de calciu. Aceste seminţe conţin 0,2 g acizi graşi polisaturaţi. Seminţele de mac sunt mai puţin alergene decât alte seminţe şi pot fi folosite fără riscuri şi de către femei însărcinate şi copii, așa că, spot la gătit brioșe cu lămâie și mac!
Lămâia este o sursă importantă de compuşi chimici vindecători, care îmbunătăţesc imunitatea, întăresc vasele de sânge, ajută la vindecarea pielii, rezolvă indigestiile şi chiar scade temperatura corpului.
Ce conține lămâia?
- Printre cele mai importante elemente nutritive din lămâie enumerăm: vitamina C, vitamina B, calciu, fier, fosfor, potasiu, magneziu și zinc, proteine și carbohidrați.
- Lămâia conține de asemenea și flavonoide, substanțe cu proprietăți antioxidante și anticancerigene.
- Reprezintă o sursă esențială de fibre, potasiu, magneziu, acid folic şi betacaroten.
Îți recomandăm să te uiți și la acest video
Ingrediente
Pași preparare
Se încălzește cuptorul la 175 grade Celsius. Se unge cu unt o tavă de 12 brioșe sau se adaugă hârtii de brioșe unse cu unt. Într-un bol mediu, se amestecă împreună făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea.
Într-un bol separat, se amestecă împreună zahărul, ouăle, coaja de lămâie, zeama de lămâie și laptele. Se adaugă și untul, se amestecă bine, după care se combină ingredientele umede cu cele uscate, până când se combină. Se adaugă și semințele de mac în aluat.
Se împarte aluatul în mod egal între cupele de brioșe. Se presară semințe de mac și zahăr, dacă se dorește. Se coace până când se poate introduce o scobitoare în centrul brioșelor și aceasta iese curată, pentru aproximativ 20 de minute.
Se lasă să se răcească pentru 5 minute în tavă, se răcesc complet pe un platou, după care pot fi servite. Merg perfect cu o cană cu lapte la micul dejun sau ori de câte ori vreți un desert delicios.