Brioșe cu lămâie și mac, și gustoase, și sănătoase

Dacă vrei ca ale tale brioșe cu lămâie și mac să fie și mai sănătoase, înlocuiește zahărul alb cu cel brun și făina albă cu cea integrală!
brioșe cu lămâie și mac
Timp de preparare
Pregătire:
Gătire:
Porții
Vârsta recomandată
de la 12 luni

Brioșe cu lămâie și mac se pot prepara în orice anotimp și vor înmiresma casa în timp ce sunt devorate de cei dragi. Asta nu e deloc o problemă, având în vedere că le puteți prepara în nici mai mult, nici mai puțin de 40 minute. Așa că dacă rămâneți fără brioșe prea repede, puteți încerca și un sortiment diferit imediat.

O singură linguriţă de seminţe de mac conţine 29 % din doza zilnica recomandată de mangan şi 13 % din cea de calciu. Aceste seminţe conţin 0,2 g acizi graşi polisaturaţi. Seminţele de mac sunt mai puţin alergene decât alte seminţe şi pot fi folosite fără riscuri şi de către femei însărcinate şi copii, așa că, spot la gătit brioșe cu lămâie și mac!

Lămâia este o sursă importantă de compuşi chimici vindecători, care îmbunătăţesc imunitatea, întăresc vasele de sânge, ajută la vindecarea pielii, rezolvă indigestiile şi chiar scade temperatura corpului.

Ce conține lămâia?

  • Printre cele mai importante elemente nutritive din lămâie enumerăm: vitamina C, vitamina B, calciu, fier, fosfor, potasiu, magneziu și zinc, proteine și carbohidrați.
  • Lămâia conține de asemenea și flavonoide, substanțe cu proprietăți antioxidante și anticancerigene.
  • Reprezintă o sursă esențială de fibre, potasiu, magneziu, acid folic şi betacaroten.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Ingrediente

făină albă (sau integrală) 2 1/2 căni
praf de copt 1 3/4 lingurițe
bicarbonat de sodiu alimentar 1/4 linguriță
sare un praf
zahăr o cană
ouă mari, la temperatura camerei 2 buc
coajă rasă de lămâie 1 1/2 lingurițe
zeamă proaspătă de lămâie 1/4 cană
lapte, la temperatura camerei 1/4 cană
unt nesărat, topit și răcit 110 g
semințe de mac 3 linguri

Pași preparare

Amestecul ingredientelor uscate

Se încălzește cuptorul la 175 grade Celsius. Se unge cu unt o tavă de 12 brioșe sau se adaugă hârtii de brioșe unse cu unt. Într-un bol mediu, se amestecă împreună făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea.

Prepararea compoziției

Într-un bol separat, se amestecă împreună zahărul, ouăle, coaja de lămâie, zeama de lămâie și laptele. Se adaugă și untul, se amestecă bine, după care se combină ingredientele umede cu cele uscate, până când se combină. Se adaugă și semințele de mac în aluat.

Secrete de coacere

Se împarte aluatul în mod egal între cupele de brioșe. Se presară semințe de mac și zahăr, dacă se dorește. Se coace până când se poate introduce o scobitoare în centrul brioșelor și aceasta iese curată, pentru aproximativ 20 de minute.

Răcirea și servirea

Se lasă să se răcească pentru 5 minute în tavă, se răcesc complet pe un platou, după care pot fi servite. Merg perfect cu o cană cu lapte la micul dejun sau ori de câte ori vreți un desert delicios.

Cum ți s-a părut rețeta?

Click on a star to rate it!

Rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Te-ar mai putea interesa