Brioşe cu dovlecei şi cacao, o gustare inedită pentru mari și mici

Brioșele cu dovlecei și cacao se pot decora cu o cremă ori frișcă făcută în casă sau cum orice vrea imaginația ta!
brioșe cu dovlecei și cacao
Timp de preparare
Pregătire:
Gătire:
Porții
Vârsta recomandată
de la 12 luni

Brioșe cu dovlecei și cacao ai gătit vreodată? Nu credeai că se pot combina într-un desert de neuitat care poate fi folosit și pe post de gustare la școală, grădiniță sau în călătorie? Iată o rețetă surpinzătoare după care poți face destul de rapid acest preparat inedit!

Ştim cu toţii că dulciurile făcute în casă nu se compară cu celelalte preparate similare din comerţ, nu numai din punct de vedere al gustului, ci şi al sănătăţii, deoarece nu conţin conservanţi şi amelioratori alimentari. Ce zici azi de ceva inedit precum brioșe cu dovlecei și cacao?

Dovlecelul este alimentul ideal pentru mediul zilnic al copilului tău. Are o aromă plăcută şi un gust de care cei mici se îndrăgostesc imediat. Îi poţi combina cu toate celelalte legume obţinând cele mai bune reţete din lume! Se introduce în alimentația copilului după 6 luni şi jumătate și de atunci poate fi consumat chiar și sub formă de brioșe cu dovlecei și cacao.

Super sfat: Majoritatea reţetelor de dulciuri de casă conţin făină, necesară la prepararea aluaturilor torturilor, prăjituri, biscuiţilor şi a altor produse. Ca să le faci mai sănătoase, poţi să înlocuieşti jumătate din cantitatea de făină albă cu făină integrală. Acest lucru e chiar binevenit, mai ales că un sfert de ceaşcă de făină integrală îi aduce dietei tale mai multe fibre şi magneziu, pe când aceeaşi cantitate de făină albă aduce calorii goale.

De ce e bun dovlecelul:

  • Este bogat în magneziu, potasiu, fosfor, folaţi, calciu, vitamina A, vitamina C, E si B6.
  • Conţine antioxidanţi carotenoizi, substanţe benefice pentru menţinerea sănătăţii ochilor.
  • O cană de dovlecel conţine 36 de calorii.
  • Previne constipaţia.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Ingrediente

făină 280 g
praf de copt 2 lingurițe
bicarbonat de sodiu ½ linguriță
sare ¼ linguriță
scorțișoară 2 lingurițe
ouă 2 buc
zahăr brun 140 g
ulei vegetal 90 ml
cacao 3 linguri
extract de vanilie 2 lingurițe
dovlecel ras sau tocat la blender 340 g
lapte 60 ml

Pași preparare

Amestecul ingredientelor uscate

Înainte de preparea brioșelor cu dovlecei cu cacao se pune cuptoul la încălzit la 200 de grade. Într-un bol mare se amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul, sarea şi scorţişoara.

Finalizarea compoziției

Într-un bol mediu se amestecă în ordine: ouăle, zahărul, uleiul, cacao, vanilia, dovlcelul, laptele. Se amestecă ingredientele ude cu cele uscate cât mai puţin, numai până nu se mai vede făina și se obține o compoziție omogenă.

Coacerea optimă

Se aşează în forme şi se coc 20 de minute (sau până trec de testul scobitorii) în cuptorul preîncins la 200 de grade. Se lasă câteva minute la răcit și apoi se pot servi.
Brioșele se pot decora cu o cremă ori frișcă făcută în casă sau… în funcție de imaginația ta!

Cum ți s-a părut rețeta?

Click on a star to rate it!

Rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Te-ar mai putea interesa