Brioşe cu banane, cea mai rapidă rețetă

Ideale pentru alimentaţia micuţilor sunt bananele ce provin din culturi organice pe care poţi să le găseşti în comerţ.
brioșe cu banane
Timp de preparare
Pregătire:
Gătire:
Porții
Vârsta recomandată
de la 12 luni

O bună modalitate prin care îţi poţi ajuta copilul să consume fructe este să i le incluzi în deserturi. Gătește brioșe cu banane, vor fi sunt cea mai bună opţiune! Se prepară uşor, au ingrediente sănătoase şi sigur vor fi pe gustul celui mic. 

Unul dintre fructele de care poţi să profiţi din plin indiferent de anotimp este banana. Şi pentru că fructul este unul dulce, multe dintre mămici îl folosesc atunci când prepară deserturi, fără a mai adăuga zahăr sau orice alt îndulcitor. Un desert fraged şi gustos obții dacă alegi să gătești brioșe cu banane, deliciu pe care nu numai că îl pregăteşti rapid, ci care îşi păstrează aroma chiar şi după ce s-a răcit sau în zilele următoare.

De ce e bună banana

  • Banana este considerată unul dintre cele mai hrănitoare fructe, ea fiind bogată în aminoacizi, vitamine (A, E, B3, B6, B9) şi minerale (calciu, magneziu, potasiu, fier).
  • Incluse în dietă, bananele ajută la reglarea tranzitului intestinal, favorizează întărirea sistemului imunitar şi au grijă de sănătatea creierului.
  • Consumul acestui fruct se recomandă de către specialişti şi pentru că reduce riscul de apariţie a anemiei.
  • Mai mult, cantitatea mare de potasiu din fruct ajută la reglarea tensiunii arteriale, fapt ce favorizează sănătatea sistemului cardiovascular.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Ingrediente

ouă 3 buc
făină 150 g
unt 150 g
zahăr brun 150 g
banane coapte 2 buc
praf de copt un pliculeț

Pași preparare

Îndulcirea untului

Se încinge cuptorul şi se dau cu unt formele de brioşe. Între timp se pune într-un castron untul păstrat la temperatura camerei şi zahărul, apoi se frământă cu mâinile până ce zahărul s-a mai topit.

Pregătirea compoziției

Se adaugă pe rând ouăle bătute bine, făina și praful de copt. Se pasează separat bananele şi se pun peste celelalte ingrediente. Se frământă bine până se obține un amestec omogen.

Coacerea optimă

Se pune cu lingura compoziţia în formele de brioşe (să fie pline pe trei sferturi).
Se dă tava la cuptorul încins pentru 15-20 de minute sau până trece testul scobitorii.

Cum ți s-a părut rețeta?

Click on a star to rate it!

Rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Te-ar mai putea interesa