Ziua Îndrăgostiților pentru părinți: mai întâi somn de nevoie, după sex pe mutește

Ileana Mirescu

  Nu că ați fi voi foarte cuprinși de sărbătoarea adusă de peste ocean, dar de când sunteți părinți, mai ales de doi copii, parcă vă legați de orice moment pentru a vă aduce aminte că sunteți și ”doamna și domnul”. Dusul gunoiului, luatul copiilor de-acasă pentru câteva ore pentru ca celălalt să doarmă, luatul copilului de la grădiniță, verificarea temelor la matematică sunt declarații de dragoste de zi cu zi. Pe 14 februarie e momentul să ieșim din paradigma iubirii de părinți.

  Cu zâmbetul pe buze (se poate citi și rânjet ușor tâmp) plecați amândoi spre serviciu și vă faceți planuri pentru seară. Nici nu trebuie să mai vorbiți. De atâția ani de când sunteți împreună știți clar ce responsabilitate are fiecare: el ia vinul și câteva prăjituri, tu faci o friptură și-o salată pentru cină.

  Plecați mai devreme de la birou, iar el duce copiii în parc vreo două ore. Joacă cu ei fotbal în speranța că-i va secătui de energie ca la 9.30 cel târziu să sforăie. Între timp, ea pregătește cina și se pregătește și pe sine cum făcea la începuturi. O baie fierbinte cu sare, o cremă de corp, își reface și machiajul și pe sub pijamale pui una din lenjeriile fine ce le ai dosite în sertarul ăla de se deschide greu. Yuppii, te mai încape, chiar de-ai cumpărat-o acum vreo 10 ani! Seara poate să înceapă!

  Ziua Îndrăgostiților pentru părinți

  Doar că…

  Apar de-afară copiii și domnul. Sunt transpirați, plin de noroi și înfometați. Îi bagi pe rând în baie, timp în care friptura se cam răcește, dar nu-i nimic. Doar n-o să vă strice seara un detaliu.

  Este ora 8 și toată lumea se stânge la masă. Râdeți, povestiți de peste zi și vă transmiteți din priviri că ar fi bine ca piticii să meargă la culcare. Strângeți masa și reveniți la copii. Aveți teme de verificat, mașiunuțe de aranjat. Vă împărțiți sarcinile ca să terminați mai repede.

  La 9 cărțile sunt în ghiozdan pentru a doua zi, povestea este citită, ba chiar și comentată, copiii au băut apă destulă, au fost la baie, le-ați răspuns la suficiente întrebări cât să puteți spune ”stop” fără să vă bântuie vina și luminile în camera lor s-au închis.

  Vă retrageți în bucătărie și șușotiți câte-n lună și-n stele preț de vreo jumătate de oră. Apoi, vă duceți să verificați dacă au adormit copiii și pare că lucrurile merg pe calea cea bună. Dar vă este teamă să vă purcedeți la treabă, așa că mai vorbiți un pic, mai o mângâiere cu muzica de la televizor în fundal.

  Timpul trece…

  …și pe la 4 dimineața vă treziți amândoi ca la un semn și vă dați seama că nu numai copiii au adormit, ci și voi. Și-acum, dacă tot v-ați trezit petreceți cel mai frumos 15 februarie. Nici nu mai contează că machiajul s-a dus pe unde nu trebuia, că părul e un pic ciufulit.

  Până la urmă, pentru părinți e Ziua Îndrăgostiților atunci când se poate. Important este că există!

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa