Vocea ta. Viața mea în umbra mamei: ”Ce frumoasă e mama ta! Tu cum de nu semeni deloc cu ea?” (P)

Theodora Fintescu, redactor

  Știți genul acela de om care, atunci când intră într-o încăpere cu lume multă o face triumfal, cu zâmbetul până la urechi, iar toate privirile se îndreaptă spre el și camera parcă se luminează? Ei bine, omul acela e mama. Dar știți și genul acela de om care, atunci când intră într-o încăpere o face discret, deschizând ușa pe jumătate, se duce glonț către persoanele pe care le cunoaște cel mai bine, salută discret să nu deranjeze și socializează stângaci și doar pentru că nu are încotro? Ei bine, aceea sunt eu, fata mamei.

  La peste 60 de ani pe care îi are, mama încă are intact acel ”je ne sais quoi”, care îl face pe orice străin să-i zâmbească, să și-o dorească în preajmă, să o asculte vorbind. A fost toată viața și încă este ”o populară”. Mi-a fost aproape, m-am bazat pe ea, m-a ascultat,si mai mult decat toate, m-a fascinat. Și nu doar pe mine, ci și pe prietenii mei, fete și băieți, de la grădiniță și până la masterat: ”Ce frumoasă e mama ta!”/ ”Ce drăguță e mama ta!”/ ”Ce simpatică e mama ta!”- am auzit toată viața. Și, evident, de la cei mai puțin inspirați: ”Ce ciudat! Nu semeni deloc cu mama ta!”

  Pe lângă carisma pe care a primit-o în dar la naștere, mama a fost tot timpul preocupată să se îngrijească și să se dichisească. ”Mamă, eu și clopotul de la biserică mi l-aș pune pe mine dacă s-ar putea”, mi-a zis la un moment dat. Dimineața, are ritualul ei de îngrijire: își curăță fața, dă cu cremă, se machiază. Și așa merge la piață, în vizită, la medic sau până la colțul străzii, după o legătură de pătrunjel. Seara, se demachiază, se dă cu creme, cu seruri, cu tot felul de loțiuni care o ajută să se trezească nu frumoasă, ci foarte frumoasă.

  ”Grăsuța mea, ești drăguțică!”

  Cu doi ani în urmă, m-am gândit să îi urmez exemplul, după ce, timp de 30 de ani, mi-am neglijat complet look-ul. Sigur, e utopie să mai sper la strălucirea ei, dar îmi îngrijesc tenul, mă machiez discret în fiecare dimineață, îmi cumpăr lunar, la salariu, cel puțin o haină nouă: o bluziță, un pantalon sau un parfum, un ruj – orice mă ajută să fiu, dacă nu frumoasă, măcar ”drăguțică”, așa cum m-a complimentat fetița mea când mi-a zis: ”Grăsuța mea, ești așa de drăguțică!”.

  Mi-am schimbat radical obiceiurile de îngrijire (mai degrabă lipsa lor) în momentul în care, la doi ani după naștere, eram grasă, ridată, cu cearcăne, cu tenul pătat și, mai grav decât orice, deprimată. Prietena mea cea mai bună m-a sfătuit atunci să fac ceva pentru mine, doar pentru mine, să am zilnic micul meu moment de răsfăț. Mi-ar fi plăcut să citesc sau să mă uit la un serial, dar, pentru asta, aveam nevoie de minimum 30 de minute, pe care mi-ar fi fost imposibil să i le fur copilului.

  Mentenanța în trei pași

  Așa că, amintindu-mi de admirația și bucuria pe care le simțeam când eram copil și mi se spunea ”Ce frumoasă e mama ta!”, m-am gândit că merită și copiii mei măcar un ”Ce simpatică e mama ta!”. Dar cum ar putea fi simpatică o mamă obosită, neîngrijită și deprimată ca mine?

  Așa că, pe lângă cumpărăturile personale lunare, mi-am găsit nu unul, ci două momente exclusiv pentru mine și am început programul de ”mentenanță în trei pași”. La sfatul bunei mele prietene, la fel de cochetă ca mama mea, am ales produsele Laboratoarele Fitterman, pe care le folosesc după următoarea schemă:

  Pasul 1: La trezire, indiferent că am dormit 3 sau 8 ore, intru în baie pentru momentul meu anti- îmbătrânire. Folosesc loțiunea demachiantă ANTI-AGE HA, care lasă pielea curată, hidratată și pregatită pentru urmatoarele produse.

  Pasul 2: Apoi, pentru acțiune antirid și hidratare, aplic crema de zi ANTI-AGE HA, care îmi asigură tenul luminos și hidratat toată ziua.

  Pasul 3: Seara, după ce îndepărtez impuritățile cu aceeași loțiune folosită dimineața, aplic crema de noapte ANTI-AGE HA. Aceasta hrănește pielea obosită și o hidratează intens, astfel că tenul este revitalizat complet până dimineața.

  Când am câteva minute în plus, folosesc și crema contur ANTI-AGE HA pentru pielea din jurul ochilor, care stimulează intens producția de colagen, reduce ridurile fine și redă elasticitatea pielii. Iar de două ori pe săptămână aplic crema mască ANTI-AGE HA, care actionează rapid asupra semnelor vizibile de îmbătrânire.

  Curat răsfăț, aș putea spune! Nu știu dacă sunt mai frumoasă după tot acest ritual, însă știu bine că mă simt feminină, că sunt încrezătoare și că soluția aceasta s-a dovedit eficientă nu doar în lupta cu ridurile, ci și în cea cu depresia.

  Îți recomandăm să te uiți și la acest video

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa