Vocea ta: Ultimele zile de bebelușie

Andreea Marian

Mai lasă-mi câteva zile, măi timpule grăbit! Mai lasă-mă puțin să adulmec mireasma ei de bebeluș dulce, să mă bucur de bebelușie!

Mai dă-mi, te rog, câteva zile să pot să mai strâng în pumnul meu piciorușele mici sculptate de Maestrul Desăvârșit! Te rog nu mai ciupi obrazul cel rotund și bucălat, oprește-te puțin să pot să-l mai sărut de câteva sute ori. Nu îmi fura gânguritul ei drag, muzica sufletului meu! Mai lasă-mă să strâng la piept ghemul acesta mic și iubit, să mai oftez de bucurie și împlinire când o simt atât de aproape.

De câte ori am adormit-o, tu ai furat ceva din ea, din bebelușa mea și mi-ai lasat în loc crâmpeie de fetiță mare.

Cu ochi mari și senini, privirea și zâmbetul cald la fel ca ziua de vară în care s-a născut. Ce copilă frumoasă! Curajoasă si hotărâtă își păstrează cu grație candoarea și inocența zilelor cărora le duc atât de mult dorul. Deja a făcut primii pași înspre marea aventură, deja a rostit primele cuvinte clar și răspicat cerându-și drepturile. Ce copilă minunată!

Abia mai încape în brațele mele, parcă au intrat ele la apă, dar eu știu că ești tu, timpule, grăbit! Tu, cel care în graba ta duci cu tine ultimele ei zile de bebelușie lăsând în locul lor aceasta fetiță iubitoare, veselă și atât de curioasă.

Mă înfior la gândul că nu o să-mi mai amintesc.

Am încercat să imortalizez fiecare clipă, dar pozele nu au miros, iar filmulețele cu ea nu pot surprinde sunetul cristalin al gânguritului său. Mai lasă-mi, timpule, te rog doar câteva zile în care să încerc printr-un miracol să mă opresc într-un ”aici și acum”, doar eu cu ea, cu bebelușa mea.

O privesc cum se îndepărtează cu pași mărunți, dar totuși încrezătoare, și uneori întoarce ștrengărește privirea să vadă dacă mai sunt acolo unde m-a lăsat. Îmi zâmbește larg și merge mai departe. Mi se strânge sufletul de dor și bucurie în același timp. Ce copilă curajoasă! Parcă mă simte, parcă mă aude și se întoarce în grabă să-mi dea un pupic umed și drăgăstos pe obrazul pe care o lacrimă îl brăzdează, apoi pleacă din nou. Are atât de multe de explorat!

Să mai vii, copila mea dulce, să vii mereu în brațele mele, chiar și atunci cand iți vor rămâne atât de mici încât ai să le cuprinzi în întregime cu ale tale!

Eu voi fi mereu aici așteptându-te.

Nu uita să ne dai un like pe Facebook, dacă nu ne-ai dat deja, pentru a fi la curent cu tot ce publicăm!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa