Vocea ta: Secretul unei vieţi fericite?

Cristina Buja
tinerete

Secretul nu e chiar secret…

Nu-i chiar un mare secret, de fapt e destul de banal, tocmai asta e problema, că sună simplu și-l auzim atât de des încât devine ca „Bună ziua!”. Vrei să fii fericit? Trebuie să știi foarte bine cine ești și cum vrei să fie viața ta și apoi, cumva, tot Universul lucrează pentru tine. Nu-i vorba doar de gândire pozitivă!

Degeaba îți propui un obiectiv care nu te satisface și puține te vor satisface până nu te lămurești exact ce-ți place și ce nu, ce poți concret face și ce nu. Și eu aș vrea să zbor pe lună, dar cu sănătatea mea, mai degrabă vine luna la mine.

Spiritul de turmă omoară viziunea realistă asupra propriei vieți

Degeaba lupți șă obții lucruri pe care de fapt nici nu le dorești tu, ci mai degrabă ceilați pentru tine, sau ți le dictează societatea. TREBUIE să ai o carieră, să te căsătorești și să faci copii, de preferat fix în ordinea asta. Nu, nu trebuie nimic din toate astea, nu vrei să te căsătorești, nu o face, nu vrei copii, nu îi face, nu dai un leu cinzeci pe carieră, foarte bine. E în regulă orice te face pe tine fericit! Dar uite că, de cele mai multe ori, spiritul de turmă omoară viziunea realistă asupra propriei vieți.

Degeaba visezi dacă nu sunt visurile tale

Degeaba visezi dacă nu sunt visurile tale. Suntem diferiți e normal și chiar de dorit. Ce îmi doresc eu, pentru alții poate fi coșmar. Ce mă mulțumește pe mine tangențial, pe alții îi face fericiți până la Dumnezeu și înapoi. Deci, fii mulțumit cu ce ai nu cu ce își dorește lumea pentru tine și mai ales visează mult!

Păstrează lângă tine oamenii care scot ce e mai bun din tine

Degeaba ai puzderie de oameni în jurul tău, dacă sunt prezenți doar la evenimente diametral opuse, naștere și înmormântare sau dacă îți fac rău. Nu strică puțină curățenie din când în când. Păstrează aproape oamenii care scot ce e mai bun din tine.

Competiția și grija față de caprele vecinului te fac să vrei să obții lucruri care n-au valoare pentru tine

Degeaba lupți să fii cel mai bun, dacă tot ce contează este părerea lui nea Vasile și nu rezultatul în sine.  Competiția și grija față de caprele vecinului te fac să vrei să obții lucruri care n-au valoare pentru tine decât atunci când observă nea Vasile că le-ai făcut, iar pe nea Vasile s-ar putea să îl doară fix în cot.

Degeaba ai oameni, iubire, lucruri, casă, mașină, pisică, dacă nu poți fii mulțumit și privești sfertul de pahar care lipsește. Întotdeauna va lipsi ceva!

Orice rău devine mai mic când ai puterea să îl iei la mișto

Degeaba aștepți ca fericirea să apară așa tam-nesam dacă nu tratezi viața cu zâmbetul pe buze. Nu e ca și cum lucrurile s-ar schimba brusc în mai bine, dar orice rău devine mai mic când ai puterea să îl iei la mișto. Râzi mult, din orice, oricând și oriunde, este cel mai bun leac pentru oboseală, supărări, frustrări și tot arsenalul de sentimente mai puțin dorite.

Hai că nu v-am spus nimic nou, știu, dar poate am reușit să vă amintesc esențialul și pașii aceia mici care de fapt ne fac să fim mai fericiți.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa